facebook

Léto v rakouské alpské oblasti Saalbach-Hinterglemm

"Zažijte dokonalou symbiózu hor, relaxace a zábavy v Saalbach-Hinterglemm - Vaše nezapomenutelná dovolená na horách!"

Dovolená v Saalbach-Hinterglemm nabízí široké spektrum aktivit a zážitků pro každého.

Saalbach-Hinterglemm je známá horská oblast v rakouském Salcbursku. Nachází se v malebném údolí a nabízí nekonečné možnosti pro zimní a letní aktivity.

Světoznámé zimní středisko, Saalbach-Hinterglemm, je rájem pro lyžaře a snowboardisty, je zde více jak 270 km sjezdovek s moderními lanovkami.

V létě se region proměňuje na ráj pro turisty, kteří si mohou vychutnat horské túry, cyklistiku, paragliding a další outdoorové aktivity. Saalbach-Hinterglemm je také známý svou pohostinností, kvalitním ubytováním, vynikajícími restauracemi a pestrým nočním životem, což z něj činí oblíbenou destinaci pro dovolenou ve všech ročních obdobích. Celkově je dovolená v Saalbach-Hinterglemm skvělým způsobem, jak spojit přírodu, adrenalin, relaxaci a zábavu v jednom.

Důvody proč trávit letní dovolenou v oblasti Saalbach-Hinterglemm

Turistika a horské túry: Saalbach-Hinterglemm je obklopeno malebnou horskou krajinou, která nabízí nekonečné možnosti turistiky a horských túr. Objevujte krásná údolí, ledovcová jezera a vodopády.
Cykloturistika: Region je také ideální pro cykloturistiku. Můžete si půjčit kolo a projet si sítí cyklostezek, které vás zavedou do malebných koutů a nabídnou úchvatné výhledy.
Adrenalinové aktivity: Pro ty, kteří mají rádi adrenalin, je zde řada aktivit, paragliding, downhill, lanový park a další. .
Wellness a relaxace: Po aktivitách si můžete dopřát chvíli relaxace v jednom z mnoha wellness center, saun nebo lázní v oblasti. Zrelaxujte své tělo a mysli v krásném horském prostředí.
Golfové hřiště: viz níže
Gastronomie: Užijte si místní gastronomii a ochutnejte tradiční jídla a nápoje. V oblasti najdete různé restaurace a hospůdky, které nabízejí autentické pokrmy.

Přírodní krása: Saalbach-Hinterglemm je obklopeno nádhernou přírodou, která vás okouzlí svou krásou. Užívejte si čistý horský vzduch a kvetoucí zelené louky.

Karta výhod : Ve vybraných hotelech můžete využít nabídku karty výhod Joker Card Saalbach Hinterglemm. Možnost využití lanovek v regionu zdarma (6 lanovek v Saalbach-Hinterglemm - cyklisté 2x za den, 1x využití za den dvou lanovek v Leogangu), využití zdarma veřejné hromadné dopravy v oblasti Pinzgau. Zdarma tematická trasa Montelinos Erlebnisweg na hoře Kohlmais, Freeridepark na hoře Reiterkogel, Downhill X-Line na Zwölferkogel, vstup do koupaliště Käptn Hook, využití tenisových hřišť v Saalbach-Hinterglemm, průvodcované túry a další. Navíc další atraktivní slevy a bonusy.

 


Jaké je v oblasti Saalbach-Hinterglemm ? Kdy tam prší?

V oblasti Saalbach-Hinterglemm je typické alpské podnebí. Letní měsíce jsou obvykle teplé s průměrnými teplotami kolem 20-25 °C, ale mohou dosahovat až 30 °C. Noci jsou obvykle chladnější.
Co se týče srážek, oblast Saalbach-Hinterglemm má relativně vyšší srážkový režim. Červen a červenec jsou měsíce, kdy může být více deštivých dní. Celkově je však déšť v této oblasti poměrně rovnoměrně rozložen během roku. Můžete očekávat občasné deště a bouřky, ale délka a intenzita srážek se může lišit.
Je důležité si vzít vhodné oblečení a vybavení na různé povětrnostní podmínky, protože počasí v horách může být velmi proměnlivé. Doporučuje se sledovat předpověď počasí před odjezdem a být připraven na různé situace.

Je Saalbach-Hinterglemm vhodné místo na dovolenou s dětmi?

Ano, Saalbach-Hinterglemm je vhodné místo na dovolenou s dětmi. Tato oblast nabízí mnoho aktivit a zábavy pro rodiny s dětmi.

 Zde je několik důvodů, proč je Saalbach-Hinterglemm ideální destinací pro rodinnou dovolenou:

Aktivity v letním období: V letních měsících je k dispozici široká škála aktivit pro děti, jako je horské cyklistiky, turistika, lanové parky, horská kola a mnoho dalšího. Existují také speciální dětské kluby a animační programy v některých hotelích a ubytováních.
Dětské hřiště a zábavní parky: V Saalbach-Hinterglemm najdete dětská hřiště s různými atrakcemi, jako jsou skluzavky, houpačky a prolézačky. Existují také zábavní parky, které nabízejí další zábavu pro děti, jako např. Käpt’n Hook Adenture Pool, kde se děti vyblbnou na skluzavkách
Wellness a relaxace: Mnoho hotelů a ubytovacích zařízení v Saalbach-Hinterglemm má wellness centra, bazény a sauny, kde si rodiče mohou odpočinout a relaxovat, zatímco se děti mohou bavit při dětských aktivitách.
Přírodní krásy: Saalbach-Hinterglemm se nachází v malebném horském prostředí s úchvatnou přírodou. Procházky a výlety s rodinou nabízejí možnost objevovat okolní hory, jezera a údolí.
Bezpečnost: Saalbach-Hinterglemm je středisko vyhlášené svou bezpečností a přátelskou atmosférou. Místní obyvatelé jsou vstřícní vůči rodinám a turistům, což přispívá k bezstarostnému pobytu s dětmi.
Celkově lze říci, že Saalbach-Hinterglemm je skvělým místem pro dovolenou s dětmi, protože nabízí různorodé aktivity a zábavu, krásnou přírodu a přátelské prostředí pro rodiny.

Jak je to v oblasti Saalbach-Hinterglemm s cyklostezkami? 

Oblast Saalbach-Hinterglemm je proslulá svými cyklistickými možnostmi a nabízí širokou síť cyklostezek pro všechny úrovně dovedností. Zde je několik informací o cyklistických možnostech v této oblasti:
Bikepark Leogang: Nedaleko Saalbach-Hinterglemm se nachází Bikepark Leogang, který je známý svými sjezdovými trasami a pořádáním mezinárodních závodů. Pokud jste adrenalinoví nadšenci, můžete navštívit také tento blízký bikepark a vyzkoušet si náročné sjezdy.
Cykloturistika: Pro ty, kteří preferují méně adrenalinové aktivity, je k dispozici mnoho cykloturistických tras, které vás provedou malebnými horskými krajinami, přes zelené louky a okolo krásných jezer. Trasy jsou dobře značené a nabízejí různé délky a obtížnosti, takže si každý najde tu svou.
E-biking: V oblasti Saalbach-Hinterglemm je také populární e-biking, což je cyklistika s elektrickými horskými koly. Díky elektromotoru mohou jezdci snadno překonávat stoupání a prozkoumávat větší vzdálenosti bez velkého úsilí.
Cyklistické služby: V Saalbach-Hinterglemm jsou k dispozici také různé cyklistické služby, jako jsou půjčovny horských kol, servisní dílny, cyklistické školy a průvodcové. Pokud si nechcete vozit vlastní kolo, můžete si jednoduše vypůjčit kolo a vyrazit na svou cyklistickou dobrodružnou cestu.
Celkově lze říci, že Saalbach-Hinterglemm je rájem pro cyklisty. Bez ohledu na váš cyklistický zážitek a dovednosti zde najdete vhodné trasy a možnosti, abyste si užili krásy alpské krajiny na kole.

Zde je seznam pěti nejlepších cyklostezek v této oblasti:

Bikecircus Trail: Tato trasa je jednou z nejznámějších v oblasti a nabízí zábavné singletracky, technické pasáže a krásné výhledy na okolní hory. Je ideální pro horská kola a poskytuje adrenalinový zážitek.
Zell am See to Saalbach Trail: Tato trasa vede z města Zell am See do Saalbach-Hinterglemm a je jednou z nejkrásnějších a nejrozmanitějších tras v oblasti. Prochází úchvatnou krajinou s jezery, lesy a horskými hřebeny.
Glemmtal Tour: Tato trasa je dlouhá asi 30 km a vede po údolí Glemmtal. Nabízí nádherné výhledy, zajímavé terény a příležitosti k občerstvení v horských chatách na trase.
Saalachtal Tour: Tato trasa vede podél řeky Saalach a nabízí krásné výhledy na vodopády, soutěsky a horské vrcholy. Je vhodná pro všechny úrovně dovedností a nabízí příjemné cyklování v přírodním prostředí.
Schattberg X-press Trail: Tato trasa je vhodná pro pokročilé jezdce a nabízí technicky náročné singletracky a sjezdy. Poskytuje vzrušující zážitek a úžasné výhledy na okolní hory.
Tyto cyklostezky v oblasti Saalbach-Hinterglemm jsou jen některé z mnoha, které zde najdete. V závislosti na vašim dovednostech a preferencích si můžete vybrat trasy, které vám poskytnou nezapomenutelné cyklistické zážitky.


Gastronomie v oblasti Saalbach-Hinterglemm

Gastronomie v oblasti Saalbach-Hinterglemm nabízí skvělé možnosti pro pochoutky a ochutnávky místních specialit.

Zde je několik příkladů:

Kaiserschmarrn: Tento tradiční rakouský dezert je oblíbeným pokrmem v oblasti Saalbach-Hinterglemm. Jedná se o nadýchané kousky palačinek podávané s ovocem, šlehačkou a cukrem.
Tirolské speciality: V restauracích a horských chatách v oblasti si můžete vychutnat tradiční tirolská jídla, jako je Wiener Schnitzel (vyprážený telecí řízek), Käsespätzle (tradiční těstoviny sýrovou omáčkou) nebo Schweinsbraten (pečené vepřové).
Almbratl: Tento pokrm je typický pro horské chaty v okolí Saalbach-Hinterglemm. Jedná se o pečené vepřové s křupavou kůží, které je podáváno s knedlíky a zelím.
Rösti: Tento švýcarský bramborový pokrm je také oblíbený v oblasti Saalbach-Hinterglemm. Brambory jsou nastrouhány, smaženy do zlatova a podávány jako příloha k různým masovým pokrmům.
Místní sýry: V okolí Saalbach-Hinterglemm se nachází mnoho farmářských stavení, kde se vyrábějí lahodné sýry. Můžete ochutnat různé druhy sýrů, jako je Emmentaler, Bergkäse nebo oblastní specialita zvaná "Pinzgauer Kasnockn".
Gastronomie v oblasti Saalbach-Hinterglemm je pestrou směsicí tradičních rakouských jídel a alpských specialit. Místní restaurace a horské chaty nabízejí širokou škálu chutných pokrmů, které oceníte během svého pobytu v této krásné horské oblasti.


Zde je seznam pěti námi doporučených restaurací v oblasti Saalbach-Hinterglemm:

Wirtshaus Bauer: Tato rodinná restaurace je známá svou vynikající kuchyní a přátelskou atmosférou. Nabízí tradiční rakouská jídla, steaky a ryby připravované z čerstvých místních surovin. 

Alte Schmiede (Leogang): Tato rustikální horská chata nabízí útulné prostředí a skvělou kuchyni. Specializuje se na tradiční alpské pokrmy, jako je fondue, raclette nebo grilované maso.

Bergeralm: Tato restaurace se nachází na vrcholu hory s nádherným výhledem na okolní hory. Nabízí široký výběr jídel včetně salátů, těstovin, ryb a masových specialit.

Hinterhag Alm: Tato restaurace je oblíbeným místem pro večerní zábavu a skvělé jídlo. Nabízí tradiční alpské speciality, živou hudbu a příjemnou atmosféru.
Tyto restaurace v oblasti Saalbach-Hinterglemm jsou známé svou kvalitou jídla, pohostinností a typickou atmosférou alpských horských chat. Navštívení těchto restaurací je skvělým způsobem, jak ochutnat místní kuchyni a zažít autentickou atmosféru této horské oblasti.

Saalbach-Hinterglemm a golf, jak to jde k sobě?

Saalbach-Hinterglemm není vyhlášeným golfovým místem, ale v oblasti a jejím okolí najdete několik golfových hřišť, která můžete využít během svého pobytu. Tyto golfová hřiště nabízejí krásné výhledy na okolní hory a přírodu, a jsou ideální pro milovníky golfu, kteří si chtějí užít hru v alpském prostředí.
Zde je několik golfových hřišť v blízkosti Saalbach-Hinterglemm:
Golf Club Zell am See-Kaprun: Nachází se asi 20 minut jízdy autem od Saalbach-Hinterglemm a nabízí dvě 18jamková hřiště s nádhernými výhledy na jezero Zell am See a okolní hory.
Golf Club Brandlhof: Toto hřiště se nachází v obci Saalfelden, asi 15 minut jízdy od Saalbach-Hinterglemm. Nabízí 18jamkové hřiště s proměnlivými terény a panoramatickými výhledy.
Golf Club Urslautal: Toto hřiště se nachází v obci Maria Alm, asi 30 minut jízdy od Saalbach-Hinterglemm. Nabízí 18jamkové hřiště obklopené malebnou krajinou Alp.
Tyto golfová hřiště vám poskytnou skvělou příležitost vychutnat si golfovou hru v krásném alpském prostředí. Před návštěvou se doporučuje zjistit informace o rezervacích, cenách a dalších podmínkách přímo u jednotlivých golfových klubů.


Historie oblasti Saalbach-Hinterglemm

Historie oblasti Saalbach-Hinterglemm sahá až do 12. století, kdy byly tyto obce poprvé zmiňovány. Původně se jednalo o horská zemědělská sídla, kde se obyvatelé živili pastevectvím a těžbou dřeva.
V průběhu let se oblast Saalbach-Hinterglemm postupně rozvíjela jako turistická destinace. Ve 20. století začala být oblast populární pro lyžování a vznikla zde první lyžařská střediska. Díky své poloze v rakouských Alpách a bohaté nabídce lyžařských tratí a sjezdovek se Saalbach-Hinterglemm stalo oblíbeným místem pro zimní sporty.
V průběhu času se oblast rozrostla o další rekreační zařízení, hotely, restaurace a aktivity pro turisty. Dnes je Saalbach-Hinterglemm známé jako jedno z největších lyžařských středisek v Rakousku a nabízí širokou škálu možností pro zimní i letní rekreaci.
Oblast si stále udržuje svůj horský charakter a láká turisty svými malebnými horskými scenériemi, čistým alpským vzduchem a širokou škálou outdoorových aktivit. Saalbach-Hinterglemm je také známé svou pohostinností a tradičním alpským šarmem, který přitahuje návštěvníky z celého světa.

Jsou v oblasti Saalbach-Hinterglemm nějaké historické památky?

Oblast Saalbach-Hinterglemm je především známá jako lyžařská destinace a turistické středisko v rakouských Alpách, a proto zde není tolik historických památek jako ve městech nebo regionech s bohatou historií. Nicméně, i přesto můžete v oblasti najít několik zajímavých historických míst:
Farní kostel ve Hinterglemmu: Tato gotická kostelní stavba z 15. století je jedním z nejstarších zachovaných objektů v oblasti. Interiér kostela je bohatě zdobený a stojí za návštěvu pro svou historickou atmosféru.
Kaple sv. Ondřeje: Nachází se v Saalbachu a pochází z 18. století. Je zde umístěn oltář s sochou sv. Ondřeje a výhled na okolní krajinu je impozantní.
I když Saalbach-Hinterglemm nemá tolik historických památek jako jiné oblasti, nabízí nádhernou horskou krajinu, malebná horská sídla a bohaté možnosti pro outdoorové aktivity, které vás jistě osloví.

Sdílení

Poslední články

Tanzanie_Ngorongoro

Kolik stojí safari v Tanzanii?

Kolik stojí safari v Tanzanii?

Zdá se to být jednoduchou otázkou, ale safari není rohlík v supermarketu. Cena safari (nejen v Tanzanii) se skládá s mnoha položek a každá z nich má mnoho vrstev, které se na konci sčítají a vytváří odpověď na otázku: Kolik stojí safari v Tanzanii?

Pokusím se udělat stručný návod k použití – stejně ale doporučuji si safari nechat připravit odborníky, protože pak bude váš zážitek opravdu skvělý, ne jen průměrný. 

Oblasti, které musíte brát v potaz, jsou: Letenka, ubytování, výběr parků, výběr auta, velikost skupiny atd.

Tanzanie_Serengeti_zebry

Kam na safari v Tanzanii?

Tanzanie má přes 30 národních parků a chráněných území. Některé z nich jsou tak rozsáhlé, že byste v nich museli být mnoho dnů, abyste je poznali podrobně. 

Kam tedy na safari v Tanzanii?

Můj blog vám pomůže ve výběru těch správných míst a moc rádi vám sestavíme nejlepší cestu na safari.

Než si odpovíte na tuto otázku, odpovězte si nejdříve na dvě další: Jedu na safari poprvé v životě, nebo už mám se safari zkušenost? Je pro mne safari v Tanzanii v Tanzanii hlavní částí dovolené, nebo je to doplněk k dovolené na Zanzibaru?
 

Kena_Taita Hills

Taita Hills - chráněné území v Keni - informace

"Objevujte divočinu a kouzlo Taita Hills!"

Taita Hills je název pohoří nacházejícího se v jihovýchodní Keni, nedaleko hranic se Tanzanií. Tato oblast je součástí většího ekosystému známého jako Tsavo, který se skládá z dvou národních parků, Tsavo East a Tsavo West. Taita Hills jsou součástí Tsavo West National Park.

Pohoří Taita Hills se nachází přibližně 200 kilometrů východně od Nairobi, hlavního města Keni. Jejich nejvyšší vrchol dosahuje výšky kolem 2 200 metrů nad mořem. Taita Hills jsou charakteristické svou zelenou krajinou, která je tvořena převážně tropickými lesy, horskými loukami a bujnou vegetací. 

Thajsko_Koh Lipe

Dovolená v Thajsku - ostrov Koh Lipe

"Koh Lipe - Křišťálové vody, bílý písek, absolutní relaxace."

Koh Lipe je tichý ráj v Andamanském moři. Svojí tropickou krásou, azurovými vodami a bílými plážemi, láká návštěvníky ze všech koutů světa. Ostrov nabízí šnorchlování a potápění v korálových útesech, kde se setkáte s úchvatným podmořským životem. Relaxujte na pláži, pozorujte západy slunce a užívejte si nekonečný klid. Koh Lipe je známý svou klidnou atmosférou a přátelským prostředím. Objevte jeho barefoot luxus v pohodlných plážových chatkách nebo luxusních resortech. To vše vytváří dokonalou dovolenou v Thajsku, kde se váš stres rozplyne a vy se propadnete do nekonečného klidu. 

Zájezdy

loading