facebook

Léto v rakouské alpské oblasti Saalbach-Hinterglemm

"Zažijte dokonalou symbiózu hor, relaxace a zábavy v Saalbach-Hinterglemm - Vaše nezapomenutelná dovolená na horách!"

Dovolená v Saalbach-Hinterglemm nabízí široké spektrum aktivit a zážitků pro každého.

Saalbach-Hinterglemm je známá horská oblast v rakouském Salcbursku. Nachází se v malebném údolí a nabízí nekonečné možnosti pro zimní a letní aktivity.

Světoznámé zimní středisko, Saalbach-Hinterglemm, je rájem pro lyžaře a snowboardisty, je zde více jak 270 km sjezdovek s moderními lanovkami.

V létě se region proměňuje na ráj pro turisty, kteří si mohou vychutnat horské túry, cyklistiku, paragliding a další outdoorové aktivity. Saalbach-Hinterglemm je také známý svou pohostinností, kvalitním ubytováním, vynikajícími restauracemi a pestrým nočním životem, což z něj činí oblíbenou destinaci pro dovolenou ve všech ročních obdobích. Celkově je dovolená v Saalbach-Hinterglemm skvělým způsobem, jak spojit přírodu, adrenalin, relaxaci a zábavu v jednom.

Důvody proč trávit letní dovolenou v oblasti Saalbach-Hinterglemm

Turistika a horské túry: Saalbach-Hinterglemm je obklopeno malebnou horskou krajinou, která nabízí nekonečné možnosti turistiky a horských túr. Objevujte krásná údolí, ledovcová jezera a vodopády.
Cykloturistika: Region je také ideální pro cykloturistiku. Můžete si půjčit kolo a projet si sítí cyklostezek, které vás zavedou do malebných koutů a nabídnou úchvatné výhledy.
Adrenalinové aktivity: Pro ty, kteří mají rádi adrenalin, je zde řada aktivit, paragliding, downhill, lanový park a další. .
Wellness a relaxace: Po aktivitách si můžete dopřát chvíli relaxace v jednom z mnoha wellness center, saun nebo lázní v oblasti. Zrelaxujte své tělo a mysli v krásném horském prostředí.
Golfové hřiště: viz níže
Gastronomie: Užijte si místní gastronomii a ochutnejte tradiční jídla a nápoje. V oblasti najdete různé restaurace a hospůdky, které nabízejí autentické pokrmy.

Přírodní krása: Saalbach-Hinterglemm je obklopeno nádhernou přírodou, která vás okouzlí svou krásou. Užívejte si čistý horský vzduch a kvetoucí zelené louky.

Karta výhod : Ve vybraných hotelech můžete využít nabídku karty výhod Joker Card Saalbach Hinterglemm. Možnost využití lanovek v regionu zdarma (6 lanovek v Saalbach-Hinterglemm - cyklisté 2x za den, 1x využití za den dvou lanovek v Leogangu), využití zdarma veřejné hromadné dopravy v oblasti Pinzgau. Zdarma tematická trasa Montelinos Erlebnisweg na hoře Kohlmais, Freeridepark na hoře Reiterkogel, Downhill X-Line na Zwölferkogel, vstup do koupaliště Käptn Hook, využití tenisových hřišť v Saalbach-Hinterglemm, průvodcované túry a další. Navíc další atraktivní slevy a bonusy.

 


Jaké je v oblasti Saalbach-Hinterglemm ? Kdy tam prší?

V oblasti Saalbach-Hinterglemm je typické alpské podnebí. Letní měsíce jsou obvykle teplé s průměrnými teplotami kolem 20-25 °C, ale mohou dosahovat až 30 °C. Noci jsou obvykle chladnější.
Co se týče srážek, oblast Saalbach-Hinterglemm má relativně vyšší srážkový režim. Červen a červenec jsou měsíce, kdy může být více deštivých dní. Celkově je však déšť v této oblasti poměrně rovnoměrně rozložen během roku. Můžete očekávat občasné deště a bouřky, ale délka a intenzita srážek se může lišit.
Je důležité si vzít vhodné oblečení a vybavení na různé povětrnostní podmínky, protože počasí v horách může být velmi proměnlivé. Doporučuje se sledovat předpověď počasí před odjezdem a být připraven na různé situace.

Je Saalbach-Hinterglemm vhodné místo na dovolenou s dětmi?

Ano, Saalbach-Hinterglemm je vhodné místo na dovolenou s dětmi. Tato oblast nabízí mnoho aktivit a zábavy pro rodiny s dětmi.

 Zde je několik důvodů, proč je Saalbach-Hinterglemm ideální destinací pro rodinnou dovolenou:

Aktivity v letním období: V letních měsících je k dispozici široká škála aktivit pro děti, jako je horské cyklistiky, turistika, lanové parky, horská kola a mnoho dalšího. Existují také speciální dětské kluby a animační programy v některých hotelích a ubytováních.
Dětské hřiště a zábavní parky: V Saalbach-Hinterglemm najdete dětská hřiště s různými atrakcemi, jako jsou skluzavky, houpačky a prolézačky. Existují také zábavní parky, které nabízejí další zábavu pro děti, jako např. Käpt’n Hook Adenture Pool, kde se děti vyblbnou na skluzavkách
Wellness a relaxace: Mnoho hotelů a ubytovacích zařízení v Saalbach-Hinterglemm má wellness centra, bazény a sauny, kde si rodiče mohou odpočinout a relaxovat, zatímco se děti mohou bavit při dětských aktivitách.
Přírodní krásy: Saalbach-Hinterglemm se nachází v malebném horském prostředí s úchvatnou přírodou. Procházky a výlety s rodinou nabízejí možnost objevovat okolní hory, jezera a údolí.
Bezpečnost: Saalbach-Hinterglemm je středisko vyhlášené svou bezpečností a přátelskou atmosférou. Místní obyvatelé jsou vstřícní vůči rodinám a turistům, což přispívá k bezstarostnému pobytu s dětmi.
Celkově lze říci, že Saalbach-Hinterglemm je skvělým místem pro dovolenou s dětmi, protože nabízí různorodé aktivity a zábavu, krásnou přírodu a přátelské prostředí pro rodiny.

Jak je to v oblasti Saalbach-Hinterglemm s cyklostezkami? 

Oblast Saalbach-Hinterglemm je proslulá svými cyklistickými možnostmi a nabízí širokou síť cyklostezek pro všechny úrovně dovedností. Zde je několik informací o cyklistických možnostech v této oblasti:
Bikepark Leogang: Nedaleko Saalbach-Hinterglemm se nachází Bikepark Leogang, který je známý svými sjezdovými trasami a pořádáním mezinárodních závodů. Pokud jste adrenalinoví nadšenci, můžete navštívit také tento blízký bikepark a vyzkoušet si náročné sjezdy.
Cykloturistika: Pro ty, kteří preferují méně adrenalinové aktivity, je k dispozici mnoho cykloturistických tras, které vás provedou malebnými horskými krajinami, přes zelené louky a okolo krásných jezer. Trasy jsou dobře značené a nabízejí různé délky a obtížnosti, takže si každý najde tu svou.
E-biking: V oblasti Saalbach-Hinterglemm je také populární e-biking, což je cyklistika s elektrickými horskými koly. Díky elektromotoru mohou jezdci snadno překonávat stoupání a prozkoumávat větší vzdálenosti bez velkého úsilí.
Cyklistické služby: V Saalbach-Hinterglemm jsou k dispozici také různé cyklistické služby, jako jsou půjčovny horských kol, servisní dílny, cyklistické školy a průvodcové. Pokud si nechcete vozit vlastní kolo, můžete si jednoduše vypůjčit kolo a vyrazit na svou cyklistickou dobrodružnou cestu.
Celkově lze říci, že Saalbach-Hinterglemm je rájem pro cyklisty. Bez ohledu na váš cyklistický zážitek a dovednosti zde najdete vhodné trasy a možnosti, abyste si užili krásy alpské krajiny na kole.

Zde je seznam pěti nejlepších cyklostezek v této oblasti:

Bikecircus Trail: Tato trasa je jednou z nejznámějších v oblasti a nabízí zábavné singletracky, technické pasáže a krásné výhledy na okolní hory. Je ideální pro horská kola a poskytuje adrenalinový zážitek.
Zell am See to Saalbach Trail: Tato trasa vede z města Zell am See do Saalbach-Hinterglemm a je jednou z nejkrásnějších a nejrozmanitějších tras v oblasti. Prochází úchvatnou krajinou s jezery, lesy a horskými hřebeny.
Glemmtal Tour: Tato trasa je dlouhá asi 30 km a vede po údolí Glemmtal. Nabízí nádherné výhledy, zajímavé terény a příležitosti k občerstvení v horských chatách na trase.
Saalachtal Tour: Tato trasa vede podél řeky Saalach a nabízí krásné výhledy na vodopády, soutěsky a horské vrcholy. Je vhodná pro všechny úrovně dovedností a nabízí příjemné cyklování v přírodním prostředí.
Schattberg X-press Trail: Tato trasa je vhodná pro pokročilé jezdce a nabízí technicky náročné singletracky a sjezdy. Poskytuje vzrušující zážitek a úžasné výhledy na okolní hory.
Tyto cyklostezky v oblasti Saalbach-Hinterglemm jsou jen některé z mnoha, které zde najdete. V závislosti na vašim dovednostech a preferencích si můžete vybrat trasy, které vám poskytnou nezapomenutelné cyklistické zážitky.


Gastronomie v oblasti Saalbach-Hinterglemm

Gastronomie v oblasti Saalbach-Hinterglemm nabízí skvělé možnosti pro pochoutky a ochutnávky místních specialit.

Zde je několik příkladů:

Kaiserschmarrn: Tento tradiční rakouský dezert je oblíbeným pokrmem v oblasti Saalbach-Hinterglemm. Jedná se o nadýchané kousky palačinek podávané s ovocem, šlehačkou a cukrem.
Tirolské speciality: V restauracích a horských chatách v oblasti si můžete vychutnat tradiční tirolská jídla, jako je Wiener Schnitzel (vyprážený telecí řízek), Käsespätzle (tradiční těstoviny sýrovou omáčkou) nebo Schweinsbraten (pečené vepřové).
Almbratl: Tento pokrm je typický pro horské chaty v okolí Saalbach-Hinterglemm. Jedná se o pečené vepřové s křupavou kůží, které je podáváno s knedlíky a zelím.
Rösti: Tento švýcarský bramborový pokrm je také oblíbený v oblasti Saalbach-Hinterglemm. Brambory jsou nastrouhány, smaženy do zlatova a podávány jako příloha k různým masovým pokrmům.
Místní sýry: V okolí Saalbach-Hinterglemm se nachází mnoho farmářských stavení, kde se vyrábějí lahodné sýry. Můžete ochutnat různé druhy sýrů, jako je Emmentaler, Bergkäse nebo oblastní specialita zvaná "Pinzgauer Kasnockn".
Gastronomie v oblasti Saalbach-Hinterglemm je pestrou směsicí tradičních rakouských jídel a alpských specialit. Místní restaurace a horské chaty nabízejí širokou škálu chutných pokrmů, které oceníte během svého pobytu v této krásné horské oblasti.


Zde je seznam pěti námi doporučených restaurací v oblasti Saalbach-Hinterglemm:

Wirtshaus Bauer: Tato rodinná restaurace je známá svou vynikající kuchyní a přátelskou atmosférou. Nabízí tradiční rakouská jídla, steaky a ryby připravované z čerstvých místních surovin. 

Alte Schmiede (Leogang): Tato rustikální horská chata nabízí útulné prostředí a skvělou kuchyni. Specializuje se na tradiční alpské pokrmy, jako je fondue, raclette nebo grilované maso.

Bergeralm: Tato restaurace se nachází na vrcholu hory s nádherným výhledem na okolní hory. Nabízí široký výběr jídel včetně salátů, těstovin, ryb a masových specialit.

Hinterhag Alm: Tato restaurace je oblíbeným místem pro večerní zábavu a skvělé jídlo. Nabízí tradiční alpské speciality, živou hudbu a příjemnou atmosféru.
Tyto restaurace v oblasti Saalbach-Hinterglemm jsou známé svou kvalitou jídla, pohostinností a typickou atmosférou alpských horských chat. Navštívení těchto restaurací je skvělým způsobem, jak ochutnat místní kuchyni a zažít autentickou atmosféru této horské oblasti.

Saalbach-Hinterglemm a golf, jak to jde k sobě?

Saalbach-Hinterglemm není vyhlášeným golfovým místem, ale v oblasti a jejím okolí najdete několik golfových hřišť, která můžete využít během svého pobytu. Tyto golfová hřiště nabízejí krásné výhledy na okolní hory a přírodu, a jsou ideální pro milovníky golfu, kteří si chtějí užít hru v alpském prostředí.
Zde je několik golfových hřišť v blízkosti Saalbach-Hinterglemm:
Golf Club Zell am See-Kaprun: Nachází se asi 20 minut jízdy autem od Saalbach-Hinterglemm a nabízí dvě 18jamková hřiště s nádhernými výhledy na jezero Zell am See a okolní hory.
Golf Club Brandlhof: Toto hřiště se nachází v obci Saalfelden, asi 15 minut jízdy od Saalbach-Hinterglemm. Nabízí 18jamkové hřiště s proměnlivými terény a panoramatickými výhledy.
Golf Club Urslautal: Toto hřiště se nachází v obci Maria Alm, asi 30 minut jízdy od Saalbach-Hinterglemm. Nabízí 18jamkové hřiště obklopené malebnou krajinou Alp.
Tyto golfová hřiště vám poskytnou skvělou příležitost vychutnat si golfovou hru v krásném alpském prostředí. Před návštěvou se doporučuje zjistit informace o rezervacích, cenách a dalších podmínkách přímo u jednotlivých golfových klubů.


Historie oblasti Saalbach-Hinterglemm

Historie oblasti Saalbach-Hinterglemm sahá až do 12. století, kdy byly tyto obce poprvé zmiňovány. Původně se jednalo o horská zemědělská sídla, kde se obyvatelé živili pastevectvím a těžbou dřeva.
V průběhu let se oblast Saalbach-Hinterglemm postupně rozvíjela jako turistická destinace. Ve 20. století začala být oblast populární pro lyžování a vznikla zde první lyžařská střediska. Díky své poloze v rakouských Alpách a bohaté nabídce lyžařských tratí a sjezdovek se Saalbach-Hinterglemm stalo oblíbeným místem pro zimní sporty.
V průběhu času se oblast rozrostla o další rekreační zařízení, hotely, restaurace a aktivity pro turisty. Dnes je Saalbach-Hinterglemm známé jako jedno z největších lyžařských středisek v Rakousku a nabízí širokou škálu možností pro zimní i letní rekreaci.
Oblast si stále udržuje svůj horský charakter a láká turisty svými malebnými horskými scenériemi, čistým alpským vzduchem a širokou škálou outdoorových aktivit. Saalbach-Hinterglemm je také známé svou pohostinností a tradičním alpským šarmem, který přitahuje návštěvníky z celého světa.

Jsou v oblasti Saalbach-Hinterglemm nějaké historické památky?

Oblast Saalbach-Hinterglemm je především známá jako lyžařská destinace a turistické středisko v rakouských Alpách, a proto zde není tolik historických památek jako ve městech nebo regionech s bohatou historií. Nicméně, i přesto můžete v oblasti najít několik zajímavých historických míst:
Farní kostel ve Hinterglemmu: Tato gotická kostelní stavba z 15. století je jedním z nejstarších zachovaných objektů v oblasti. Interiér kostela je bohatě zdobený a stojí za návštěvu pro svou historickou atmosféru.
Kaple sv. Ondřeje: Nachází se v Saalbachu a pochází z 18. století. Je zde umístěn oltář s sochou sv. Ondřeje a výhled na okolní krajinu je impozantní.
I když Saalbach-Hinterglemm nemá tolik historických památek jako jiné oblasti, nabízí nádhernou horskou krajinu, malebná horská sídla a bohaté možnosti pro outdoorové aktivity, které vás jistě osloví.

Sdílení

Poslední články

Jaz Little Venice Golf Resort_egypt_ain sohkna

Proč se vydat na golf do Egypta?

Golf v Egyptě se stal oblíbenou volbou pro hráče z celého světa, a to nejen díky kvalitním golfovým hřištím, ale také díky příznivému klimatu, které je v období od října do dubna ideální pro hru. Proč jet na golf do Egypta právě v tomto období? Počasí je příjemně teplé, teploty se pohybují mezi 20 až 25 °C, což vytváří ideální podmínky pro hru bez extrémních vedrů, které panují v letních měsících. Zatímco v Evropě je zimní sezóna v plném proudu, Egypt nabízí golfistům sluneční paprsky a možnost zahrát si na skvěle udržovaných hřištích.

Rwanda_Vulcanoes_guareza zlatá

Volcanoes - národní park ve Rwandě - informace

Národní park Volcanoes, známý svou úchvatnou přírodní krásou a bohatou biodiverzitou, je jednou z nejvýznamnějších turistických destinací ve Rwandě. Tento park, nacházející se v severozápadní části země, je součástí širší oblasti Virunga, která zahrnuje sopky Virunga a zasahuje také do Ugandy a Demokratické republiky Kongo. Národní park Volcanoes je pravděpodobně nejlepším místem na světě pro pozorování ohrožených goril horských. Právě zde Dian Fosseyová před desítkami let zahájila habituaci těchto něžných obrů. Mezi další aktivity v parku patří trekking za tzv. zlatými opicemi (Guareza zlatá), výšlap do bývalého tábora Dian Fosseyové a několik náročných výstupů na sopečné vrcholy.

Rwanda_Nyungwe

Přehled národních parků ve Rwandě

Rwanda, známá jako "Země tisíce kopců", se stává stále oblíbenější destinací pro turisty toužící po nezapomenutelném safari. Tato malá, ale bohatá země v srdci Afriky nabízí úchvatné přírodní krásy, bohatou biodiverzitu a jedinečnou možnost setkat se s některými z nejohroženějších druhů zvířat na světě. V tomto blogu vám představíme hlavní národní parky Rwandy, vysvětlíme, proč je Rwanda rájem safari, a poskytneme praktické informace pro plánování vaší cesty do této fascinující země.

Rwanda_Vulcanoes_gorila

Objevte Rwandu: Skrytý klenot Afriky

Pohled do očí horské gorily je zážitek, který se naskytne jen jednou za život. Rwanda toho však nabízí mnohem víc. Rwanda, známá jako "Země tisíce kopců", je skutečným skrytým klenotem Afriky, který čeká na své objevení. Tento úchvatný poznávací zájezd do Rwandy vás zavede do srdce této fascinující země, kde prožijete nezapomenutelné dobrodružství plné přírodních krás, fascinující historie a bohaté kultury. S naším zkušeným průvodcem se vydáte na cestu, která vám odhalí to nejlepší, co Rwanda nabízí. Cesta do Rwandy vám připraví krásné zážitky a díky ní poznáte jeden autentický africký stát. 

Zájezdy

loading