facebook

Dovolená v Thajsku - ostrov Koh Lanta

"Koh Lanta - Klenot Andamanského moře: Pláže snů, klid a dobrodružství!" 

Dovolená v Thajsku může mít mnoho podob. Thajsko nabízí úchvatné pláže, bohatou kulturu, chutnou kuchyni a úsměv na každém kroku. Otevřete se vůni kadidla v chrámech, ochutnejte pikantní Pad Thai na ulici a potápějte se do azurového moře s korálovými útesy. Procházejte se po tržištích, kde se prodávají barevné textilie a ručně vyrobené suvenýry. Objevujte historická města, jako je Ayutthaya a Sukhothai, a uctěte památky minulosti. Zažijte přírodní krásy v Chiang Mai, Khao Sok nebo Phi Phi ostrovech. Thajsko je zemí, která oslní vaše smysly a přinese vám dovolenou plnou nezapomenutelných zážitků.

Dovolená na ostrově Koh Lanta nabízí dokonalou kombinaci tropické krásy, relaxace a dobrodružství. Své smysly uspokojíte nádhernými plážemi s jemným pískem a tyrkysově modrou vodou. Můžete se potápět nebo šnorchlovat v korálových útesech, prozkoumávat přírodní rezervace a vodopády, nebo se vydat na výlet lodí k nedotčeným ostrůvkům. Koh Lanta je také místem pro relaxaci a wellness, kde si můžete dopřát masáže a wellness procedury. Přátelská atmosféra ostrova a chutná thajská kuchyně dodají vaší dovolené na Koh Lanta zvláštní kouzlo.

Rozloha a poloha

Koh Lanta je druhý největší ostrov v provincii Krabi a má rozlohu přibližně 6,5 čtverečních kilometrů. Nachází se zhruba 70 km jihozápadně od města Krabi. Ostrov je s pevninou propojený mostem, takže není nutné využívat trajekt k cestě na ostrov. Ostrov se často stává branou k dalším menším ostrovům v okolí a je velmi vhodný pro kombinace typu "Island hopping".

Stručná charakteristika ostrova 

Ostrov nabízí poklidnou dovolenou na dobrých plážích u velmi hezkého moře. Zároveň je dostatečně velký, aby mohl nabídnout rozmanitou kolekci restaurací, obchůdků a další možnost výletů, jak do vnitrozemí, tak na moře.

Přírodní krása: Ostrov Koh Lanta je známý svými malebnými plážemi s jemným pískem, tyrkysově modrou vodou a kokosovými palmami. Můžete si užívat nádherné západy slunce a procházky podél pláže.

Různorodost pláží: Koh Lanta nabízí širokou škálu pláží s různými atmosférami. Mezi nejpopulárnější pláže patří Long Beach (Phra Ae Beach), Klong Khong Beach, Klong Dao Beach a Kantiang Bay.

Život pod vodou: Ostrov je obklopen krásnými korálovými útesy a je ideálním místem pro šnorchlování a potápění. Můžete objevovat pestrobarevný podmořský život, včetně korálů, ryb a možná i mořských želv.

Přátelská atmosféra: Koh Lanta je známý svou přátelskou a uvolněnou atmosférou. Místní obyvatelé jsou vstřícní a přívětiví vůči turistům, což přispívá k příjemnému pobytu na ostrově.

Zážitky a aktivity: Kromě plážových aktivit můžete na ostrově Koh Lanta využít různé aktivity, jako jsou výlety lodí, jízda na kajaku, návštěva chráněných národních parků, masáže a wellness procedury, a také poznávání thajské kultury.

Ubytování a služby: Na ostrově najdete různé typy ubytování od jednoduchých bungalovů až po luxusní resorty. Existují také restaurace, bary, obchody a služby pro turisty, které uspokojí potřeby návštěvníků.

Ostrov Koh Lanta je oblíbenou turistickou destinací díky svému přírodnímu bohatství, malebným plážím a přátelské atmosféře. Je ideální pro ty, kteří hledají klidnou dovolenou

Proč se na dovolenou na Koh Lanta vydat?

Na ostrov Koh Lanta se vydat na dovolenou je skvělým rozhodnutím z několika důvodů:
Krásné pláže: Ostrov Koh Lanta je obklopen nádhernými plážemi s jemným pískem a tyrkysově modrou vodou. Můžete si užívat sluneční koupele, procházky po břehu moře a relaxaci na pláži.
Klidná atmosféra: Oproti rušnějším turistickým destinacím v Thajsku je Koh Lanta známý svou klidnou atmosférou. Zde si můžete skutečně odpočinout a užívat si relaxace a pohody.
Přírodní krása: Koh Lanta je bohatý na přírodní krásy. Můžete se vydat na procházky po deštném pralese, objevovat vodopády a pozorovat pestrobarevný podmořský život při šnorchlování nebo potápění.
Výlety a aktivity: Na ostrově Koh Lanta máte možnost využít různé výlety a aktivity. Můžete se vydat na výlet lodí k blízkým ostrůvkům, projet se na kajaku kolem mangrovových lesů, navštívit národní parky nebo se zúčastnit kurzů vaření thajské kuchyně.
Přívětiví místní obyvatelé: Místní obyvatelé na ostrově Koh Lanta jsou známí svou vstřícností a přátelským přístupem k turistům. Budete se cítit vítáni a jako součást komunity.
Zdravá a chutná thajská kuchyně: Na ostrově najdete širokou škálu restaurací a stánků s thajským jídlem. Můžete ochutnat autentické thajské speciality a objevovat nové chutě.
Výhodná poloha: Koh Lanta se nachází v blízkosti dalších zajímavých lokalit, jako je Phi Phi ostrovy, ostrov Koh Rok, ostrov Koh Ngai a další. Můžete využít možností azkoumání dalších malebných ostrovů a lokalit v okolí.

 Na jak dlouho se na ostrov Koh Lanta  vydat?

 Délka dovolené je velmi individuální věc, ale pokud se chystáte letět do Thajska  a chystáte se navštívit ostrovy na jihu Thajska, rozhodně nepodlehněte pokušení letět pouze na jeden týden. Cena letenky v porovnání s cenami ubytování, stravování a dalších služeb, je mnohem vyšší a čím déle v Thajsku budete, bude se vám fakticky dovolená zlevňovat. Navíc první a poslední den dovolené ztratíte přesuny a časem spojeným s letištěm. Zbude vám tak 5 dnů na dovolenou a to je v Thajsku opravdu velmi málo. Doporučujeme nejméně 10-14 dnů, abyste si Thajsko opravdu ochutnali. A kolik dnů věnovat ostrovu Koh Lanta? Klidně všech 14, ale Koh Lanta je výborným místem pro kombince, např. s Krabi nebo malými ostrůvky, například s ostrovem Koh Hai.

Pro ty, kdo se chystáte do Thajska poprvé je výborná kombinace 2 nocí v Bangkoku s pobytem u moře na Koh Lantě.

Koh Lanta je výborná i pro dlouhodobé pobyty na několik týdnů, protože se na ostrově rozhodně nebudete nudit.

Je ostrov Koh Lanta vhodné místo pro dovolenou s dětmi?

Pokud pro své děti nehledáte aquaparky, tematické parky a podobné atrakce, je Koh Lanta pro rodiny s dětmi pohodovým a vhodným místem. Proč?

Klidné pláže: Ostrov Koh Lanta nabízí mnoho klidných a písečných pláží, které jsou ideální pro rodiny s dětmi. Děti si mohou hrát na pláži, stavět pískové hrady a bezpečně se koupat v teplých vodách.

Přátelská atmosféra: Místní obyvatelé jsou vstřícní a přátelští vůči dětem. Děti se budou cítit vítány a mohou si užívat bezpečného prostředí.

Aktivity pro rodiny: Na ostrově jsou k dispozici různé aktivity, které mohou bavit celou rodinu. Můžete se vydat na rodinné výlety lodí, jízdu na kajaku, prozkoumávat chráněné národní parky nebo se potápět a šnorchlovat v korálových útesech.

Ubytování a vybavení: Na ostrově Koh Lanta jsou k dispozici rodinné hotely a resorty, které nabízejí vybavení a služby přizpůsobené potřebám rodin. Můžete se ubytovat v prostorných pokojích nebo apartmánech se speciálními zařízeními pro děti.

Bezpečnost: Ostrov Koh Lanta je obecně považován za bezpečné místo pro turisty. Místní obyvatelé jsou ohleduplní a většina pláží je dobře hlídaná.

Při plánování dovolené s dětmi je vždy důležité pečlivě zvážit potřeby a bezpečnost dětí. Koh Lanta nabízí ideální prostředí pro rodinnou dovolenou, kde děti mohou zažít nezapomenutelné zážitky a rodiče se mohou uvolnit a relaxovat. 

Historie ostrova Koh Lanta

Ostrov Koh Lanta, známý také jako Lanta Yai, má bohatou historii, která sahá až do 17. století. Původními obyvateli ostrova byli Chao Leh nebo také mořští cikáni, kteří sem přišli z Malajsie.

Během 19. století ostrov sloužil jako útočiště pro thajského krále Rama II. Postupem času se zde usazovalo více obyvatel a rozvíjel se rybolov a obchod.

V průběhu historie Koh Lanta sloužil jako přístav pro obchodní lodě a centrum pro těžbu kaučuku a dřeva. Postupně se rozvíjela i turistická infrastruktura a ostrov se stal oblíbeným cílem pro turisty, kteří hledali klidné a nedotčené pláže.

V roce 1990 byl založen národní park Mu Ko Lanta, který chrání přírodní krásy ostrova a přilehlého moře. To přispělo k ochraně biodiverzity a udržitelnému rozvoji turismu.

Dnes je ostrov Koh Lanta vyhledávanou turistickou destinací, která stále zachovává svou autenticitu a přírodní krásu. Přestože se zde rozvíjí turistický ruch, ostrov si udržuje svou půvabnou atmosféru a klidnou přírodní scenerii, která přitahuje návštěvníky z celého světa. 

 

Sdílení

Poslední články

Tanzanie_Ngorongoro

Kolik stojí safari v Tanzanii?

Kolik stojí safari v Tanzanii?

Zdá se to být jednoduchou otázkou, ale safari není rohlík v supermarketu. Cena safari (nejen v Tanzanii) se skládá s mnoha položek a každá z nich má mnoho vrstev, které se na konci sčítají a vytváří odpověď na otázku: Kolik stojí safari v Tanzanii?

Pokusím se udělat stručný návod k použití – stejně ale doporučuji si safari nechat připravit odborníky, protože pak bude váš zážitek opravdu skvělý, ne jen průměrný. 

Oblasti, které musíte brát v potaz, jsou: Letenka, ubytování, výběr parků, výběr auta, velikost skupiny atd.

Tanzanie_Serengeti_zebry

Kam na safari v Tanzanii?

Tanzanie má přes 30 národních parků a chráněných území. Některé z nich jsou tak rozsáhlé, že byste v nich museli být mnoho dnů, abyste je poznali podrobně. 

Kam tedy na safari v Tanzanii?

Můj blog vám pomůže ve výběru těch správných míst a moc rádi vám sestavíme nejlepší cestu na safari.

Než si odpovíte na tuto otázku, odpovězte si nejdříve na dvě další: Jedu na safari poprvé v životě, nebo už mám se safari zkušenost? Je pro mne safari v Tanzanii v Tanzanii hlavní částí dovolené, nebo je to doplněk k dovolené na Zanzibaru?
 

Kena_Taita Hills

Taita Hills - chráněné území v Keni - informace

"Objevujte divočinu a kouzlo Taita Hills!"

Taita Hills je název pohoří nacházejícího se v jihovýchodní Keni, nedaleko hranic se Tanzanií. Tato oblast je součástí většího ekosystému známého jako Tsavo, který se skládá z dvou národních parků, Tsavo East a Tsavo West. Taita Hills jsou součástí Tsavo West National Park.

Pohoří Taita Hills se nachází přibližně 200 kilometrů východně od Nairobi, hlavního města Keni. Jejich nejvyšší vrchol dosahuje výšky kolem 2 200 metrů nad mořem. Taita Hills jsou charakteristické svou zelenou krajinou, která je tvořena převážně tropickými lesy, horskými loukami a bujnou vegetací. 

Thajsko_Koh Lipe

Dovolená v Thajsku - ostrov Koh Lipe

"Koh Lipe - Křišťálové vody, bílý písek, absolutní relaxace."

Koh Lipe je tichý ráj v Andamanském moři. Svojí tropickou krásou, azurovými vodami a bílými plážemi, láká návštěvníky ze všech koutů světa. Ostrov nabízí šnorchlování a potápění v korálových útesech, kde se setkáte s úchvatným podmořským životem. Relaxujte na pláži, pozorujte západy slunce a užívejte si nekonečný klid. Koh Lipe je známý svou klidnou atmosférou a přátelským prostředím. Objevte jeho barefoot luxus v pohodlných plážových chatkách nebo luxusních resortech. To vše vytváří dokonalou dovolenou v Thajsku, kde se váš stres rozplyne a vy se propadnete do nekonečného klidu. 

Zájezdy

loading