facebook

Dovolená v Thajsku - ostrov Koh Lipe

"Koh Lipe - Křišťálové vody, bílý písek, absolutní relaxace."

Koh Lipe je tichý ráj v Andamanském moři. Svojí tropickou krásou, azurovými vodami a bílými plážemi, láká návštěvníky ze všech koutů světa. Ostrov nabízí šnorchlování a potápění v korálových útesech, kde se setkáte s úchvatným podmořským životem. Relaxujte na pláži, pozorujte západy slunce a užívejte si nekonečný klid. Koh Lipe je známý svou klidnou atmosférou a přátelským prostředím. Objevte jeho barefoot luxus v pohodlných plážových chatkách nebo luxusních resortech. To vše vytváří dokonalou dovolenou v Thajsku, kde se váš stres rozplyne a vy se propadnete do nekonečného klidu. 

Rozloha a poloha ostrova Koh Lipe

Ostrov Koh Lipe se nachází v Andamanském moři v provincii Satun v jihovýchodním Thajsku. Jeho poloha je přibližně 60 kilometrů od pevninského pobřeží Thajska. Ostrov má celkovou rozlohu přibližně 2,5 čtverečních kilometrů. I přestože je relativně malý, nabízí návštěvníkům bohatou přírodní krásu, úchvatné pláže a úžasné možnosti pro šnorchlování a potápění. Koh Lipe se nachází v blízkosti dalších ostrovů, jako je Koh Adang a Koh Rawi, a tvoří součást Tarutao National Marine Park, který je chráněným územím s bohatým ekosystémem a biodiverzitou. 

Stručná charakteristika ostrova 

Koh Lipe je malý ostrov, který se nachází v Andamanském moři v jihovýchodním Thajsku. Zde je stručná charakteristika ostrova Koh Lipe:

Krásné pláže: Ostrov Koh Lipe je známý pro své nádherné pláže s bílým pískem, tyrkysovými vodami a tropickou vegetací. Pláže, jako Sunrise Beach, Sunset Beach a Pattaya Beach, lákají turisty z celého světa.

Šnorchlování a potápění: Koh Lipe je rájem pro milovníky šnorchlování a potápění. V blízkosti ostrova se nachází korálové útesy a bohatý podmořský život, včetně pestrobarevných ryb a korálů.

Atmosféra: Koh Lipe je známý pro svou poklidnou atmosféru a přátelské prostředí. Na ostrově nejsou žádná auta a vše je snadno dostupné pěšky. Turisté sem přicházejí hledat klid a odpočinek.

Ubytování:  Na ostrově Koh Lipe najdete různé ubytovací možnosti, od jednoduchých plážových chatiček po luxusní resorty. Některé hotely nabízejí koncept "barefoot luxury", což znamená spojení luxusu s pohodlím a neformálností.

Výlety na okolní ostrovy: Z Koh Lipe můžete podniknout výlety na okolní ostrovy, jako je Koh Adang, Koh Rawi a Koh Tarutao. Tyto ostrovy nabízejí další úchvatné pláže, přírodní rezervace a možnosti prozkoumávání.

Noční život: Večer na ostrově Koh Lipe ožívá  noční trh, restaurace a bary. Můžete si vychutnat výborné thajské jídlo, relaxovat u pláže a pozorovat úchvatný západ slunce.

Koh Lipe je malebný ostrov, který nabízí krásu přírody, odpočinek na pláži a skvělé možnosti pro vodní aktivity. Je to ideální místo pro ty, kteří hledají tropický ráj a únik od každodenního shonu. 

Na jak dlouho se na ostrov Koh Lipe vydat? 

Doporučuje se na ostrov Koh Lipe vydat minimálně na 3 až 4 dny, abyste mohli plně vychutnat jeho krásu. 3 až 4 dny vám poskytnou dostatek času na prozkoumání pláží, šnorchlování v korálových útesech, potápění a relaxaci. Nicméně, mnoho návštěvníků se rozhoduje zůstat na ostrově déle, aby si opravdu užili jeho klid a atmosféru. Můžete tu strávit týden nebo více, abyste si naplno vychutnali vše, co Koh Lipe nabízí. Celkovou délku pobytu můžete přizpůsobit svým preferencím, rozpočtu a dostupnému času, ale minimálně několik dní tu určitě zůstaňte.

Je Koh Lipe ostrov vhodný pro děti? 

Koh Lipe je obecně považován za vhodné místo pro dovolenou s dětmi, zejména pro starší děti a dospívající. Zde je několik důvodů, proč by Koh Lipe mohl být pro děti příjemný:

Pláže: Ostrov nabízí několik písečných pláží s pozvolným vstupem do vody, což je ideální pro děti, které se chtějí koupat a hrát si ve vodě.

Šnorchlování: Děti se mohou zapojit do šnorchlování a objevování podmořského světa. Vody kolem ostrova jsou čisté a nabízejí krásné korálové útesy, kde děti mohou spatřit pestrobarevné ryby a další mořské živočichy.

Klidná atmosféra: Koh Lipe je známý svou klidnou atmosférou a přátelským prostředím. Děti se zde mohou pohodlně pohybovat a rodiče si mohou být jisti, že jsou v bezpečí.

Aktivity: Na ostrově je možnost zapojit se do různých aktivit, jako je paddleboarding, plavba na kajaku nebo jízda na vodním skútru. 

Je však důležité vzít ale v úvahu, že na ostrově Koh Lipe není žádná nemocnice a lékařská zařízení jsou omezená. Je vhodné mít s sebou základní lékárničku a zajistit, aby děti měly vhodné ochranné prostředky proti slunci a hydrataci. 

Celkově lze říci, že Koh Lipe může být pro rodiny s dětmi příjemným místem pro dovolenou, zejména pokud jsou děti starší a mají zkušenosti s plaváním a šnorchlováním. 

Historie ostrova Koh Lipe

Ostrov Koh Lipe, nacházející se v Andamanském moři, má bohatou historii spojenou s piráty a obchodem v této oblasti. Původní obyvatelé ostrova patřili k etnické skupině Chao Leh (mořští cikáni), kteří zde žili po staletí. V minulosti byl ostrov využíván jako zastávka pro obchodní lodě, které se pohybovaly mezi Malajsií a Thajskem.

V průběhu času se Koh Lipe stával stále oblíbenějším cílem turistů, kteří objevovali jeho krásné pláže, tyrkysové vody a bohatý podmořský život. V 90. letech 20. století se na ostrově začaly objevovat první bungalovy a ubytovací zařízení, která sloužila turistům.

V průběhu posledních desetiletí se Koh Lipe postupně proměnil z malého rybářského ostrova na turisticky atraktivní destinaci s rozvinutou infrastrukturou. V současné době je Koh Lipe oblíbeným cílem turistů, kteří sem přicházejí za krásnými plážemi, šnorchlováním v korálových útesech a relaxací v tropickém prostředí.

Během tohoto rozvoje se však objevily také výzvy v oblasti udržitelného rozvoje a ochrany životního prostředí. Snahou je minimalizovat negativní dopady turismu na ostrov a udržet jeho přírodní krásu pro budoucí generace.

Díky své bohaté historii a přírodnímu okouzlení si Koh Lipe získal popularitu jako jeden z nejkrásnějších ostrovů v Thajsku a atraktivní cíl pro turisty z celého světa. 

Sdílení

Poslední články

Tanzanie_Ngorongoro

Kolik stojí safari v Tanzanii?

Kolik stojí safari v Tanzanii?

Zdá se to být jednoduchou otázkou, ale safari není rohlík v supermarketu. Cena safari (nejen v Tanzanii) se skládá s mnoha položek a každá z nich má mnoho vrstev, které se na konci sčítají a vytváří odpověď na otázku: Kolik stojí safari v Tanzanii?

Pokusím se udělat stručný návod k použití – stejně ale doporučuji si safari nechat připravit odborníky, protože pak bude váš zážitek opravdu skvělý, ne jen průměrný. 

Oblasti, které musíte brát v potaz, jsou: Letenka, ubytování, výběr parků, výběr auta, velikost skupiny atd.

Tanzanie_Serengeti_zebry

Kam na safari v Tanzanii?

Tanzanie má přes 30 národních parků a chráněných území. Některé z nich jsou tak rozsáhlé, že byste v nich museli být mnoho dnů, abyste je poznali podrobně. 

Kam tedy na safari v Tanzanii?

Můj blog vám pomůže ve výběru těch správných míst a moc rádi vám sestavíme nejlepší cestu na safari.

Než si odpovíte na tuto otázku, odpovězte si nejdříve na dvě další: Jedu na safari poprvé v životě, nebo už mám se safari zkušenost? Je pro mne safari v Tanzanii v Tanzanii hlavní částí dovolené, nebo je to doplněk k dovolené na Zanzibaru?
 

Kena_Taita Hills

Taita Hills - chráněné území v Keni - informace

"Objevujte divočinu a kouzlo Taita Hills!"

Taita Hills je název pohoří nacházejícího se v jihovýchodní Keni, nedaleko hranic se Tanzanií. Tato oblast je součástí většího ekosystému známého jako Tsavo, který se skládá z dvou národních parků, Tsavo East a Tsavo West. Taita Hills jsou součástí Tsavo West National Park.

Pohoří Taita Hills se nachází přibližně 200 kilometrů východně od Nairobi, hlavního města Keni. Jejich nejvyšší vrchol dosahuje výšky kolem 2 200 metrů nad mořem. Taita Hills jsou charakteristické svou zelenou krajinou, která je tvořena převážně tropickými lesy, horskými loukami a bujnou vegetací. 

Zájezdy

loading