facebook

Dovolená v Thajsku - město Lampang

"Lampang: Kde historie ožívá a září! "

Dovolená ve městě Lampang je obohacující a autentický zážitek, který vám umožní ponořit se do thajské kultury a objevovat historické a přírodní krásy tohoto místa. Město Lampang je tichým a malebným místem, které vás přenese zpět v čase a nabídne vám jedinečný pohled na tradiční thajskou kulturu a životní styl.

Navíc nedaleko Lampangu, směrem na sever najdete úchvatné místo se skalním chrámem  Wat Chaloem Phra Kiat. Tohle místo si určitě nenechte ujít.

Jak turisticky významné je město Lampang v rámci turistiky v Thajsku?

Město Lampang se řadí mezi turisticky významná místa v rámci turistiky v Thajsku, přestože není tak hojně navštěvované jako některá jiná turistická centra. Zde je několik důvodů, proč je Lampang atraktivní pro turisty:

Kulturní dědictví: Lampang je známé svým bohatým kulturním dědictvím a historickými památkami. Starobylé chrámy, dřevěné domy a tradiční thajská architektura představují autentický pohled na thajskou kulturu.

Kočáry s koňmi: Lampang je známé jako "město kočárů" a je jedním z mála míst v Thajsku, kde můžete zažít romantickou projížďku historickým kočárem taženým koněm. Tato tradiční forma dopravy je oblíbená u turistů.

Ceremoniály se slony:
Lampang je domovem Thajské národní fundace pro ochranu slonů. Můžete se zde setkat se slony, a dokonce se zúčastnit ceremoniálů, jako je krmení a koupání slonů. To je zážitek, který se těžko najde jinde.

Klidná atmosféra: Oproti rušným turistickým destinacím má Lampang klidnou a relaxační atmosféru. Je ideálním místem pro ty, kteří chtějí uniknout davům a zažít autentickou thajskou atmosféru.

Blízkost přírody: Lampang se nachází v krásném severním regionu Thajska, který je obklopen překrásnou přírodou. V okolí města se nacházejí přírodní parky, horské oblasti a malebná jezera, které nabízejí možnosti pro pěší túry a příjemné výlety.

I když Lampang nemusí být na vrcholu seznamu turistických destinací v Thajsku, stále nabízí autentický pohled na thajskou kulturu, historii a přírodu. Je to místo, kde můžete prozkoumat méně známé stránky země a zažít jedinečné zážitky. 

Jaké jsou nejvýznamnější památky v Lampangu?  

V Lampangu najdete několik významných památek, které stojí za návštěvu. Zde je seznam některých z nejvýznamnějších památek v Lampangu:

Wat Phra That Lampang Luang: Tento buddhistický chrám je jedním z nejstarších a nejvýznamnějších chrámů v provincii Lampang. Je známý svou majestátní zlatou pagodou a klidnou atmosférou.

Wat Phra Kaew Don Tao: Tento chrám je domovem slavného smaragdového Buddhy, který je jednou z nejuctívanějších soch Buddhy v Thajsku. Kromě toho zde můžete vidět nádherné fresky a architektonické detaily.

Ban Sao Nak: Jedná se o starobylou dřevěnou budovu s devíti štíty, která sloužila jako rodinný dům. Je považována za jednu z nejkrásnějších zachovalých dřevěných budov v Thajsku a nabízí pohled do minulosti.

Wat Phra That Lampang Kao:
Nachází se na kopci nad městem a je známý svou stříbrnou pagodou. Nabízí úchvatný výhled na okolní krajinu a je důležitým duchovním místem pro místní obyvatele.

Baan Sao Nak (Museum of Architecture): Jedná se o muzeum věnované tradiční architektuře a historii Lampangu. Zde si můžete prohlédnout různé exponáty, modely a fotografie, které vám přiblíží historii města.

Wat Si Rong Muang: Tento chrám se vyznačuje unikátní architekturou, která kombinuje thajské, čínské a barokní styly. Je domovem mnoha soch a nádherných nástěnných maleb.

Toto je pouze výběr z mnoha památek, které můžete objevit v Lampangu. Každá z těchto památek přináší kus historie, kultury a náboženského dědictví města a stojí za to je navštívit při pobytu v Lampangu. 

Kdy je nejlepší město Lampang navštívit?  

Nejlepší čas pro návštěvu města Lampang je v období sucha, které převažuje v severním Thajsku. Hlavní sezóna trvá od listopadu do února, kdy jsou teploty mírné a počasí je příjemné. Během těchto měsíců se vyhnete vysokým teplotám a častým dešťům.

Navštívení města Lampang v období sucha vám umožní vychutnat si pohodlné počasí při prohlížení památek a procházkách po městě. Můžete si vychutnat klidnou atmosféru a užít si místní kulturu bez velkého davu turistů.

Je však třeba mít na paměti, že i mimo hlavní sezónu může být Lampang atraktivním místem k návštěvě. Pokud preferujete menší množství turistů a nevadí vám teplejší počasí, můžete navštívit město i v jiných měsících. Deštivé období trvá přibližně od června do října, takže se může stát, že během tohoto období se budete setkávat s vyššími srážkami.

Záleží na vašich preferencích a možnostech cestování, ale obecně platí, že nejlepší čas pro návštěvu města Lampang je v období sucha, aby vám bylo příjemně při prozkoumávání tohoto krásného města.

Kdy v Lampangu nejvíc prší? 

V Lampangu je deštivé období především v období monzunů, které trvá přibližně od června do října. Během těchto měsíců můžete očekávat častější srážky a občasné bouřky.

Nejvíce srážek obvykle spadne v srpnu a září, které jsou vrcholovými měsíci dešťové sezóny v Lampangu. Teploty bývají v tomto období nižší, ale vlhkost je vyšší. Deštivé dny mohou být doprovázeny silným deštěm a oblačným počasím.

Je důležité si uvědomit, že i během dešťového období nemusí pršet nepřetržitě. Během dne se mohou vyskytovat krátké přeháňky, které obvykle nezasahují celý den. Pokud plánujete návštěvu Lampangu v dešťovém období, je vhodné mít s sebou deštník nebo pláštěnku a být připraven na neočekávané změny počasí.

Pokud se chcete vyhnout dešťovému období a preferujete suché počasí, nejlepší je navštívit Lampang v období od listopadu do února, které představuje hlavní sezónu s mírnými teplotami a nižšími srážkami. 

Na kolik dnů je doporučená návštěva města Lampang? 

Doporučená délka pobytu v městě Lampang závisí na vašich preferencích a zájmech. Pro většinu návštěvníků je ideální strávit v Lampangu 1 až 2 dny, což vám umožní prozkoumat hlavní atrakce a památky města.

Během jednoho dne můžete navštívit hlavní památky, jako je Wat Phra That Lampang Luang, Wat Phra Kaew Don Tao, Ban Sao Nak a další. Můžete si vychutnat procházku po historickém centru města, obdivovat tradiční dřevěné budovy a poznat místní kulturu.

Pokud máte zájem o podrobnější průzkum města a okolí, můžete zvážit prodloužení pobytu na 2 dny. Během druhého dne můžete se vydat do okolí Lampangu a navštívit například Národní park Doi Khun Tan nebo projížďku na slonech.

Samozřejmě, pokud máte více času k dispozici, můžete prodloužit svůj pobyt a prozkoumat více atrakcí a okolních oblastí. Město Lampang nabízí také možnost procházek po okolní přírodě a venkovských oblastech, kde se můžete seznámit s autentickým thajským životem.

Celkově vzato, doporučená délka návštěvy města Lampang je 1 až 2 dny, ale samozřejmě můžete přizpůsobit svůj pobyt svým zájmům a preferencím. 

Co dělat a zažít v okolí Lampangu?  

V okolí města Lampang je mnoho zajímavých míst a aktivit, které stojí za návštěvu. Zde je seznam několika věcí, které můžete v okolí Lampangu udělat a zažít:

Elephant Conservation Center: Navštivte centrum, kde se starají o slony. Můžete se zde dozvědět více o těchto úžasných zvířatech, pozorovat je při koupání a krmení a dokonce se zapojit do programu dobrovolníků.

Wat Chalermprakiat: Tento chrám se nachází ve vzdálené oblasti Lampangu a nabízí úžasný výhled na okolní krajinu. Musíte vyšplhat na 396 schodů, ale pohled z vrcholu stojí za to.

Lampang Ceramic Center: Pokud máte zájem o tradiční keramiku, můžete navštívit toto centrum, kde se vyrábí a prodává keramika. Můžete se zúčastnit workshopy a naučit se, jak vyrobit vlastní keramické výrobky.

Horse Carriage Ride: Projděte se v historickém centru města Lampang na voze taženém koněm. Je to skvělý způsob, jak si vychutnat atmosféru města a prozkoumat jeho malebné uličky.

Národní park Doi Khun Tan: Tento národní park se nachází nedaleko Lampangu a nabízí krásnou přírodu, pěší turistiku a možnosti pozorování ptáků. Můžete se vydat na procházku po stezkách, navštívit vodopády a obdivovat bohatou floru a faunu.

Ban Sao Nak: Navštivte toto historické místo v blízkosti Lampangu, kde se nachází tradiční dřevěné domy s devíti štíty. Můžete se procházet mezi těmito úchvatnými budovami a poznávat historii a architekturu regionu.

Market Kad Kong Ta: Navštivte tento trh, kde najdete tradiční thajské produkty, místní jídlo, suvenýry a další. Je to skvělé místo, kde se můžete ponořit do místní atmosféry a ochutnat místní speciality.

Tyto aktivity vám umožní prozkoumat okolí města Lampang a zažít autentické thajské zážitky. Můžete si vychutnat přírodu, historii, kulturu a místní gastronomii, což vám poskytne pestrý a nezapomenutelný zážitek. 

Jaká je tedy dovolená ve městě Lampang? 

Dovolená ve městě Lampang je zážitkem plným historie, kultury a autentické thajské atmosféry. Město nabízí jedinečnou kombinaci historických památek, malebného prostředí a přátelského místního prostředí.  

Historie města Lampang 

Město Lampang, nacházející se v severním Thajsku, má bohatou historii sahající až do 7. století. Bylo jedním z významných měst starověkého království Lanna, které existovalo v období od 13. do 18. století.

V průběhu staletí bylo město Lampang významným centrem obchodu a kultury. Bylo zde umístěno mnoho chrámů, paláců a tržišť, které sloužily jako důležité obchodní a kulturní centrum regionu. Město bylo také známé svými dřevěnými budovami, které jsou dodnes důležitou součástí jeho architektury.

Během vlády krále Ramy II. v 19. století zažilo město Lampang rozkvět. Bylo to období, kdy byly postaveny mnohé z nejvýznamnějších památek, které jsou dnes turistickými atrakcemi. Mezi tyto památky patří Wat Phra That Lampang Luang, Wat Phra Kaew Don Tao, Dům Boonyawat a další.

Ve 20. století se město stalo důležitým dopravním uzlem a centrem zemědělství. Bylo zde vybudováno železniční spojení, které přispělo k rozvoji města a regionu.

Dnes je město Lampang populární turistickou destinací, kterou turisté navštěvují především kvůli své bohaté historii, tradiční kultuře a architektonickým pokladům. Lampang si stále udržuje své tradiční kořeny a autentickou atmosféru, která přitahuje návštěvníky z celého světa. 

Sdílení

Poslední články

Tanzanie_Ngorongoro

Kolik stojí safari v Tanzanii?

Kolik stojí safari v Tanzanii?

Zdá se to být jednoduchou otázkou, ale safari není rohlík v supermarketu. Cena safari (nejen v Tanzanii) se skládá s mnoha položek a každá z nich má mnoho vrstev, které se na konci sčítají a vytváří odpověď na otázku: Kolik stojí safari v Tanzanii?

Pokusím se udělat stručný návod k použití – stejně ale doporučuji si safari nechat připravit odborníky, protože pak bude váš zážitek opravdu skvělý, ne jen průměrný. 

Oblasti, které musíte brát v potaz, jsou: Letenka, ubytování, výběr parků, výběr auta, velikost skupiny atd.

Tanzanie_Serengeti_zebry

Kam na safari v Tanzanii?

Tanzanie má přes 30 národních parků a chráněných území. Některé z nich jsou tak rozsáhlé, že byste v nich museli být mnoho dnů, abyste je poznali podrobně. 

Kam tedy na safari v Tanzanii?

Můj blog vám pomůže ve výběru těch správných míst a moc rádi vám sestavíme nejlepší cestu na safari.

Než si odpovíte na tuto otázku, odpovězte si nejdříve na dvě další: Jedu na safari poprvé v životě, nebo už mám se safari zkušenost? Je pro mne safari v Tanzanii v Tanzanii hlavní částí dovolené, nebo je to doplněk k dovolené na Zanzibaru?
 

Kena_Taita Hills

Taita Hills - chráněné území v Keni - informace

"Objevujte divočinu a kouzlo Taita Hills!"

Taita Hills je název pohoří nacházejícího se v jihovýchodní Keni, nedaleko hranic se Tanzanií. Tato oblast je součástí většího ekosystému známého jako Tsavo, který se skládá z dvou národních parků, Tsavo East a Tsavo West. Taita Hills jsou součástí Tsavo West National Park.

Pohoří Taita Hills se nachází přibližně 200 kilometrů východně od Nairobi, hlavního města Keni. Jejich nejvyšší vrchol dosahuje výšky kolem 2 200 metrů nad mořem. Taita Hills jsou charakteristické svou zelenou krajinou, která je tvořena převážně tropickými lesy, horskými loukami a bujnou vegetací. 

Thajsko_Koh Lipe

Dovolená v Thajsku - ostrov Koh Lipe

"Koh Lipe - Křišťálové vody, bílý písek, absolutní relaxace."

Koh Lipe je tichý ráj v Andamanském moři. Svojí tropickou krásou, azurovými vodami a bílými plážemi, láká návštěvníky ze všech koutů světa. Ostrov nabízí šnorchlování a potápění v korálových útesech, kde se setkáte s úchvatným podmořským životem. Relaxujte na pláži, pozorujte západy slunce a užívejte si nekonečný klid. Koh Lipe je známý svou klidnou atmosférou a přátelským prostředím. Objevte jeho barefoot luxus v pohodlných plážových chatkách nebo luxusních resortech. To vše vytváří dokonalou dovolenou v Thajsku, kde se váš stres rozplyne a vy se propadnete do nekonečného klidu. 

Zájezdy

Putování Thajskem trochu jinak a Laos -  -

Putování Thajskem trochu jinak a Laos

13  /   od 92 900
loading