facebook

Glamping - luxusní způsob kempování

Glamping má kořeny v dávné minulosti, kdy indičtí panovníci a bohatí cestovatelé putovali světem a trvali na tom, že jejich kvalitní a luxusní zázemí bude putovat spolu s nimi. Nepřekvapí proto, že renesance luxusního kempování přichází právě z Indie a Jihoafrické republiky, odkud se rozšířila do dalších zemí Asie (Bali, Malajsie, Barma, Thajsko) a Afriky (Tanzanie, Keňa, Botswana) a do USA. A v posledních dvou třech letech si glamping zamilovali i lidé v Latinské Americe a Evropě.

Glamping, aneb „Dederoni” by se nestačili divit

Kemp a kempování. Všichni si automaticky představíme zvláštní neopakovatelný svět kempů z období minulého režimu. Svět lihových a plynových vařičů, zápasů s hliníkovými trubkami, svět igelitových plachet, chatrných rozkládacích stolečků a „Dederonů”. Svět, který byl zvláštním panoptikem, ale měl zároveň nějaké tajemné kouzlo, které nutilo vyznavače kempování dávkovat si tenhle zážitek znovu a znovu. Kemping se změnil v glamping a „Dederoni” by se nestačili divit.


Jednou ho zažijete a chcete se vracet
A to je možná jediná věc, kterou má glamping společnou se světem kempování, na které pomyslíme u nás – tajemnou touhu vracet se, touhu zažít to znovu. Glamour campig (glamping) v posledních letech dobývá svět. Patří k tomu nejstylovějšímu a nejluxusnějšímu, co moderní turistika nabízí, a je zároveň výrazem té nejmodernější a přitom s přírodou srostlé architektury a designu. Kouzelné kempování je jedinečným celoživotním zážitkem a určitě stojí za vyzkoušení.


Vždy na nádherném místě

Základním předpokladem kvalitního glampingového resortu je jeho dokonalé umístění. Výběr lokality je nedílnou součástí úspěchu. Vždy se musí jednat o originální přírodní místo, které má samo o sobě vysokou kvalitu. Ať se jedná o indickou poušť, africkou savanu, chilské náhorní jezero, americký ranč, amazonský prales nebo břeh řeky na jihu Čech, vždy se jedná o krásné čisté přírodní místo.


Afrika je rájem glampingu
Glampingové kempy v Africe patří k tomu nejlepšímu, co tento nový styl přinesl. Návštěvníci vstupují do bezprostředního kontaktu s divočinou, musí ctít její pravidla a přitom mají vybudované dokonalé zázemí. Odměnou za respektování divočiny jsou jim zážitky, které lze jen těžko zažít jinde. Divoká zvířata vnímají kemp jako součást svého světa a vstupují do prostoru kempu, prochází jím a chovají se v něm jako v jiných částech divoké buše. Kdo chce alespoň jednou za život zažít pocit bezprostředního soužití s divokou přírodou Afriky, měl by si dopřát pobyt v některém glampingovém kempu.


Interiér stanů je lahůdka pro milovníky designu
Nedílnou součástí kouzelného kempování je dokonalé a kvalitní vybavení luxusních stanů. Nenajdete zde žádná rozkládací lehátka, nafukovací matrace či karimatky, ale naopak velmi stylových nábytek z masívu, popř. z moderních materiálů, jako je zesílená hliníková konstrukce s výpletem z umělého ratanu. Bambusové či dřevěné podlahy jsou pokryty kvalitním kobercem. Koupelny jsou vybaveny nádhernými vanami (nezřídka z velmi kvalitního dřeva či kamene). Součástí stanů je téměř vždy terasa s excelentním výhledem a kvalitním zahradním nábytkem.


Glamping = svět zážitků

Resorty, které se mohou hrdě označit jako glampingové resorty, nemohou ovšem poskytovat pouze zajímavé, originální a luxusní ubytování, ale musí nabízet i řadu dalších služeb. Vše se točí kolem odpočinku a relaxace (wellness centra a lázeňské služby) a aktivního poznávaná okolí (safari, jízda na kolech, pěší túry apod.). Cílem je poskytnout komplexní zážitek.
 

Sdílení

Poslední články

Velká příkopová propadlina

Velká příkopová propadlina – africký ráj safari

Velká příkopová propadlina (Great Rift Valley) je jedním z nejvýznamnějších geologických útvarů na světě. Táhne se od Sýrie na severu až po Mosambik na jihu Afriky a zahrnuje mnoho jezer, hor, sopek a údolí. Tento impozantní přírodní fenomén je nejen fascinující z geologického hlediska, ale také nabízí jedinečné příležitosti pro safari, díky bohaté biodiverzitě a rozmanitým ekosystémům, které v této oblasti najdete.

Keňa_Tanzanie_Velká migrace_

Velká migrace pakoňů: Úžasný přírodní jev v Serengeti a Masai Maře

Být svědkem Velké migrace pakoňů je pro milovníky přírody a cestovatele zážitek, který patří na seznam nejlepších. Samotný rozsah a dramatičnost migrace spolu s úchvatnou krajinou Serengeti a Masai Mara z ní činí jednu z nejpozoruhodnějších událostí v divoké přírodě na světě. Ať už migraci pozorujete z horkovzdušného balonu, safari vozidla nebo z břehů řeky Mara, nabízí hluboké spojení se světem přírody a připomíná trvalý rytmus života v divočině.

Tanzanie_Tarangire

10 důvodů proč navštívit národní park Tarangire v Tanzanii

Národní park Tarangire je jedním z nejkrásnějších a nejzajímavějších míst pro safari v Tanzanii. Tento park nabízí návštěvníkům jedinečné zážitky a neopakovatelné scenérie. Přesto ho spoustu návštěvníků Tanzanie mine bez povšimnutí a co nejrychleji se vydá do kráteru Ngorongoro, nebo do Serengeti. Když připravujeme individuální cesty na safari v Tanzanii pro naše klienty, snažíme se je přesvědčit, že návštěva Tarangire opravdu stojí za to. A po návratu z cesty jsou vždy velmi rádi, že Tarangire navštívili. 

Tanzanie_Tarangire_family safari

Je vhodné cestovat na safari s dětmi?

Plánujete rodinnou dovolenou a zvažujete, zda je safari vhodné i pro děti? Safari může být nejen nezapomenutelným dobrodružstvím, ale také skvělou příležitostí k učení a poznávání přírody. Především pro děti starší 8 let může být taková cesta fascinující a obohacující zážitek. Pojďme se podívat, proč byste měli zvážit safari s dětmi a jak vám cestovní kancelář Marco Polo zajistí bezpečnou a pohodlnou cestu.

Zájezdy

loading