facebook

Překvapivě nádherné moře v Kambodži

Chcete-li prožít Thajsko před 20 lety, kdy na mnoha ostrovech nebyl ani kilometr asfaltové silnice a kdy jste se mohli s batohem na zádech procházet po pobřeží, aniž byste potkávali davy lidí, vyrazte do Kambodži a vydejte se na některé ostrovy na jihu země. Ostrov Koh Rong vás určitě nadchne.

Nápadná podoba s thajským Koh Samui

Koh Rong teď vypadá velmi podobně, jako Koh Samui před 20 lety. Krásné pláže, hustá džungle, malé vnitrozemské říčky, pohodové šnorchlování. Většina ubytování je velmi skromná, ale i o tom to je. Rozvoj infrastruktury postupuje velmi pomalu. V roce 2016 vyprší ochranná doba, kdy byl rozvoj ostrova zadržován, aby nedošlo k příliš náhlé změně. Středem ostrova se táhne hlavní silnice (zatím prašná). Z ní vychází pět vedlejších cest, které vedou na pozemky, na kterých bude v budoucnu probíhat velký stavební ruch. Budou se tu stavět 5* resorty. Buldozery mohou přijet kdykoli po roce 2016, jen musí být dodrženo pravidlo, že se vše oznámí alespoň jeden měsíc před vypuknutím stavebních prací.

Kambodžský magnát Kithr Meng, který vlastní několik mediálních a telekomunikačních společností, si ostrov pronajal od kambodžské vlády na 99 let a představil svůj 20letý plán rozvoje ostrova. Letiště, přístav, golfové hřiště, kasino a několik pětihvězdičkových hotelů. Cíl je jasný – vytvořit z Koh Rongu nejslavnější a nejvyhledávanější kambodžské letovisko. Kdo chce tedy ostrov poznat v současné autentické a přirozené podobě, neměl by návštěvu příliš odkládat. Podobných míst není na světě mnoho.

Americké „Přežití“ na Koh Rong

31. a 32. pokračování úspěšné americké soutěže „Přežití“ se právě začalo natáčet na Koh Rong. Více než čtyři měsíce budou muset soutěžící velice tvrdě bojovat o celkové vítězství. Během natáčení se filmaři pokusí zprostředkovat divákům i mnohé přírodní krásy ostrova. „Jejich show bude zejména přitahovat turisty a natáčení nebude mít vůbec žádný negativní dopad. Původně mělo být vše realizováno na thajském ostrově Koh Lanta, ale nečekaně zemřel jeden z účastníků a nebylo vhodné pokračovat na stejném místě,“ potvrdil pan Tunsay Khmer, mediální zástupce producenta.

Do ráje není jednoduchá cesta

Počet turistů je také limitován komplikovanou dopravou na ostrov. Na ostrově zatím není žádné letiště a ani do nejbližšího pobřežního městečka Sihonoukville nelétají žádné mezinárodní spoje. Kdo chce na ostrov, musí tedy protrpět dost dlouhé cestování. Odměnou mu ovšem potom jsou nádherné pláže daleko od masové turistiky.

Soukromý ostrov nedaleko Koh Rong

Nedaleko Koh Rong vystupuje z moře malký ostrůvek Song Saa. Nádherná ukázka harmonie mezi turistikou a přírodou a lokální komunitou. Song Saa patří k architektonicky povedeným resortům, které ctí přírodu, a přitom poskytují velmi vysoký stupeň pohodlí.

Sdílení

Poslední články

Velká příkopová propadlina

Velká příkopová propadlina – africký ráj safari

Velká příkopová propadlina (Great Rift Valley) je jedním z nejvýznamnějších geologických útvarů na světě. Táhne se od Sýrie na severu až po Mosambik na jihu Afriky a zahrnuje mnoho jezer, hor, sopek a údolí. Tento impozantní přírodní fenomén je nejen fascinující z geologického hlediska, ale také nabízí jedinečné příležitosti pro safari, díky bohaté biodiverzitě a rozmanitým ekosystémům, které v této oblasti najdete.

Keňa_Tanzanie_Velká migrace_

Velká migrace pakoňů: Úžasný přírodní jev v Serengeti a Masai Maře

Být svědkem Velké migrace pakoňů je pro milovníky přírody a cestovatele zážitek, který patří na seznam nejlepších. Samotný rozsah a dramatičnost migrace spolu s úchvatnou krajinou Serengeti a Masai Mara z ní činí jednu z nejpozoruhodnějších událostí v divoké přírodě na světě. Ať už migraci pozorujete z horkovzdušného balonu, safari vozidla nebo z břehů řeky Mara, nabízí hluboké spojení se světem přírody a připomíná trvalý rytmus života v divočině.

Tanzanie_Tarangire

10 důvodů proč navštívit národní park Tarangire v Tanzanii

Národní park Tarangire je jedním z nejkrásnějších a nejzajímavějších míst pro safari v Tanzanii. Tento park nabízí návštěvníkům jedinečné zážitky a neopakovatelné scenérie. Přesto ho spoustu návštěvníků Tanzanie mine bez povšimnutí a co nejrychleji se vydá do kráteru Ngorongoro, nebo do Serengeti. Když připravujeme individuální cesty na safari v Tanzanii pro naše klienty, snažíme se je přesvědčit, že návštěva Tarangire opravdu stojí za to. A po návratu z cesty jsou vždy velmi rádi, že Tarangire navštívili. 

Tanzanie_Tarangire_family safari

Je vhodné cestovat na safari s dětmi?

Plánujete rodinnou dovolenou a zvažujete, zda je safari vhodné i pro děti? Safari může být nejen nezapomenutelným dobrodružstvím, ale také skvělou příležitostí k učení a poznávání přírody. Především pro děti starší 8 let může být taková cesta fascinující a obohacující zážitek. Pojďme se podívat, proč byste měli zvážit safari s dětmi a jak vám cestovní kancelář Marco Polo zajistí bezpečnou a pohodlnou cestu.

Zájezdy

loading