facebook

Vietnamská kráska s českou stopou zařazena mezi nejlepší hotely v Asii

Ze začátku to vypadalo jako drzost nebo bláznovství. Chtít postavit v komunistické zemi 5* hotel s koloniální atmosférou, zaměřený na nejlepší světovou klientelu. Navíc v bývalém vojenském prostoru. Ten kousek se lidem kolem pana Pham Van Hiena podařil a nedávno byl hotel oceněn jako jeden z nejlepších plážových resortů v Asii. Pan Hien umí dokonale česky a Česko je jeho druhým domovem.

Útočiště klidu a pohody
Žádný stres a žádné negativní myšlenky. Návrat do starých dobrých koloniálních dob, kdy servis byl ještě servisem a úslužnost byla ještě úslužností. The Anam dokazuje, že to jde. Majitelé a architekti si ale byli vědomi toho, že nelze vytvářet pouhou repliku minulosti a že je nutné najít harmonii mezi nádechem koloniální doby a provozováním moderního 5* resortu. Podařilo se jim nenápadně oba, na první pohled tak odlišné, světy propojit, a vytvořit tak harmonii, která hosty nadchne. Základním konceptem služeb je vstřícnost. Vstřícnost vůči přáním hostů. V gastronomii a v ostatních službách. Ale i v použitých materiálech a detailech. Například ložní prádlo bylo dovezeno z Irska, polštáře jsou plněny husím peřím a lůžka jsou vybavena matracemi ze Spojených států. Jak tvrdí majitelé: „Součástí skvělé dovolené je i blažený spánek.“

Když chcete dát hostům pocit klidu a pohody u moře, potřebujete k tomu většinou hodně prostoru pro tropickou zahradu, zajímavou a promyšlenou architekturu a výbornou lokalitu. Teplý tropický vánek, dlouhé kmeny palem a oceán na dosah ruky. Pláž Long Beach ve vietnamském letovisku Nha Trang takovou lokalitou určitě je. Majitelé si zajistili dostatečně velký pozemek a architekti jej využili opravdu promyšleně a vkusně. Do letoviska Nha Trang se dostanete po silnici, vlakem nebo letadlem. Ze Saigonu let trvá necelou hodinu a z Hanoje kolem hodiny a půl. Pobřeží je lemováno horami a díky tomu je i na zátoku Cam Ranh zajímavý pohled.

Cesta zpět do koloniální doby

Je libo vila, nebo vila?

Vily „rozházené“ v tropické zahradě nabízejí několik možností ubytování. Ale i když si vyberete nejlevnější variantu, budete určitě spokojeni. Jediné dilema, které budete řešit, je: „Kam se mám vydat? K bazénu, nebo na pláž?“ Obojí máte jen pár kroků od své vily. Některé vily mají i malý soukromý bazén, který je skvělý pro odpolední odpočinek se sklenkou v ruce. Elegance a šarm minulé klasické éry. Kdo chce mít naprosté soukromí a intimitu, určitě by si měl rezervovat právě tento typ vily. Pokud cestujete s dětmi, rezervujte si vilu v bezprostřední blízkosti bazénu. Z vaší terasy budete mít skvělý přehled o tom, co vaši potomci provádějí, a nebudete mít pocit, že jste jen jejich pedagogickým dozorem na cestách. do chce ze své terasy pozorovat moře a mít to na pláž doslova jen krůček, měl by volit vilu Ocean Front. Od pláže vás bude oddělovat jen úzký pruh palmového háje s udržovaným trávníkem. Ti nejnáročnější si mohou vybrat i plážovou vilu s malým bazénem. Otevřený pohled na pláž a moře ale trochu ruší vaše soukromí.

Sázka na skvělou kuchyni

V The Anamu věří, že gastronomie je mnohem víc než jene dobré jídlo. Je to příležitost, jak se zastavit a zapomenout na vše ostatní, jak se potkat se svými blízkými a užít si společný čas. Vietnamská tradice společného stravování celé rodiny se v resortu propojuje s šarmem nejlepších tradic Francie a Itálie. V nabídce najdete nejen klasické menu hlavních jídel, ale i stále populárnější formu „Cicchetti“, větší množství malých porcí, které vám umožní zažít velmi pestrou paletu chutí a vůní. 

 

 

 

Sdílení

Poslední články

Tanzanie_Ngorongoro

Kolik stojí safari v Tanzanii?

Kolik stojí safari v Tanzanii?

Zdá se to být jednoduchou otázkou, ale safari není rohlík v supermarketu. Cena safari (nejen v Tanzanii) se skládá s mnoha položek a každá z nich má mnoho vrstev, které se na konci sčítají a vytváří odpověď na otázku: Kolik stojí safari v Tanzanii?

Pokusím se udělat stručný návod k použití – stejně ale doporučuji si safari nechat připravit odborníky, protože pak bude váš zážitek opravdu skvělý, ne jen průměrný. 

Oblasti, které musíte brát v potaz, jsou: Letenka, ubytování, výběr parků, výběr auta, velikost skupiny atd.

Tanzanie_Serengeti_zebry

Kam na safari v Tanzanii?

Tanzanie má přes 30 národních parků a chráněných území. Některé z nich jsou tak rozsáhlé, že byste v nich museli být mnoho dnů, abyste je poznali podrobně. 

Kam tedy na safari v Tanzanii?

Můj blog vám pomůže ve výběru těch správných míst a moc rádi vám sestavíme nejlepší cestu na safari.

Než si odpovíte na tuto otázku, odpovězte si nejdříve na dvě další: Jedu na safari poprvé v životě, nebo už mám se safari zkušenost? Je pro mne safari v Tanzanii v Tanzanii hlavní částí dovolené, nebo je to doplněk k dovolené na Zanzibaru?
 

Kena_Taita Hills

Taita Hills - chráněné území v Keni - informace

"Objevujte divočinu a kouzlo Taita Hills!"

Taita Hills je název pohoří nacházejícího se v jihovýchodní Keni, nedaleko hranic se Tanzanií. Tato oblast je součástí většího ekosystému známého jako Tsavo, který se skládá z dvou národních parků, Tsavo East a Tsavo West. Taita Hills jsou součástí Tsavo West National Park.

Pohoří Taita Hills se nachází přibližně 200 kilometrů východně od Nairobi, hlavního města Keni. Jejich nejvyšší vrchol dosahuje výšky kolem 2 200 metrů nad mořem. Taita Hills jsou charakteristické svou zelenou krajinou, která je tvořena převážně tropickými lesy, horskými loukami a bujnou vegetací. 

Thajsko_Koh Lipe

Dovolená v Thajsku - ostrov Koh Lipe

"Koh Lipe - Křišťálové vody, bílý písek, absolutní relaxace."

Koh Lipe je tichý ráj v Andamanském moři. Svojí tropickou krásou, azurovými vodami a bílými plážemi, láká návštěvníky ze všech koutů světa. Ostrov nabízí šnorchlování a potápění v korálových útesech, kde se setkáte s úchvatným podmořským životem. Relaxujte na pláži, pozorujte západy slunce a užívejte si nekonečný klid. Koh Lipe je známý svou klidnou atmosférou a přátelským prostředím. Objevte jeho barefoot luxus v pohodlných plážových chatkách nebo luxusních resortech. To vše vytváří dokonalou dovolenou v Thajsku, kde se váš stres rozplyne a vy se propadnete do nekonečného klidu. 

Zájezdy

loading