facebook

Zambie - neobjevený safari klenot

Zambie je neobjeveným safari klenotem. Viktoriiny vodopády, v celé své mohutné kráse, jsou na seznamu mnoha lidí, ale zbytek Zambie je velkou neznámou. Pokud se však ponoříte hlouběji, najdete jedny z nejčistších a nepřeplněných rájů divoké přírody v Africe. Prvotřídní parky, jako je South Luangwa, Lower Zambezi a Kafue, čekají jen na to, abyste je prozkoumali při projížďkách, ale také při safari pěšky, na lodích a kánoích s odborným průvodcem.


Pokud navštívíte jakoukoli kombinaci tří hlavních parků v zemi (národní parky Jižní Luangwa, Kafue a Dolní Zambezi), máte téměř jistotu, že uvidíte čtyři z Velké pětky. Buvoli, sloni a lvi jsou zde velmi častým jevem. Zambie je také proslulá tím, že nabízí kvalitní pozorování nejtajuplnější africké kočky, levharta. Největší šanci vidět nosorožce máte v národním parku Mosi-oa-Tunya, kde můžete tyto těžké šelmy sledovat pěšky. Ale obecně se dá říci, že Zambie není dobrou destinací pro první cestu na safari. Parky jsou velmi rozsáhlé, málo zalidněné, kempy  jsou velmi komorní (mají většinou do deseti stanů) a zvěř je hodně plachá.

Pokud se chystáte na safari poprvé v životě, doporučuji vám přečíst si můj blog pro ty, kdo se na safari chystají poprvé: Chystáte se na safari poprvé v životě? 

Ovšem pro ty, kdo již mají se safari zkušenost a Afriku si zamilovali, je Zambie skvělým a doporučeným cílem.

Proč se do Zambie vydat?

* Velmi autentický zážitek z divočiny * Malé kempy v buši a nízká hustota turistického ruchu * Vynikající a velmi dobře vyškolení rangeři * Jedna z nejlepších afrických destinací pro pěší safari

Jaká divoká zvířata můžete v Zambii vidět? 

Zambie je známá svou bohatou a rozmanitou divokou přírodou, která láká turisty a milovníky přírody z celého světa. V národních parcích a přírodních rezervacích Zambie můžete vidět širokou škálu divokých zvířat - slony, lvy, levharty, množství druhů antilop, s trochou štěstí i nosorožce, hrochy, žirafy a velké množství druhů ptáků.

Kdy je nejlepší se do Zambie vydat?

Nejlepší doba pro pozorování divoké zvěře se shoduje s obdobím sucha (květen až říjen), kdy je málo vody a zvířata se shromažďují u napajedel a řek. Buš je v tomto období méně bujná a zvířata jsou snáze pozorovatelná. Od října až do dešťů může být nesnesitelné horko. V období dešťů (listopad až duben) jsou některé cesty neprůjezdné a mnoho kempů se v této době zavírá. 

 

 

 

 


Sdílení

Poslední články

Velká příkopová propadlina

Velká příkopová propadlina – africký ráj safari

Velká příkopová propadlina (Great Rift Valley) je jedním z nejvýznamnějších geologických útvarů na světě. Táhne se od Sýrie na severu až po Mosambik na jihu Afriky a zahrnuje mnoho jezer, hor, sopek a údolí. Tento impozantní přírodní fenomén je nejen fascinující z geologického hlediska, ale také nabízí jedinečné příležitosti pro safari, díky bohaté biodiverzitě a rozmanitým ekosystémům, které v této oblasti najdete.

Keňa_Tanzanie_Velká migrace_

Velká migrace pakoňů: Úžasný přírodní jev v Serengeti a Masai Maře

Být svědkem Velké migrace pakoňů je pro milovníky přírody a cestovatele zážitek, který patří na seznam nejlepších. Samotný rozsah a dramatičnost migrace spolu s úchvatnou krajinou Serengeti a Masai Mara z ní činí jednu z nejpozoruhodnějších událostí v divoké přírodě na světě. Ať už migraci pozorujete z horkovzdušného balonu, safari vozidla nebo z břehů řeky Mara, nabízí hluboké spojení se světem přírody a připomíná trvalý rytmus života v divočině.

Tanzanie_Tarangire

10 důvodů proč navštívit národní park Tarangire v Tanzanii

Národní park Tarangire je jedním z nejkrásnějších a nejzajímavějších míst pro safari v Tanzanii. Tento park nabízí návštěvníkům jedinečné zážitky a neopakovatelné scenérie. Přesto ho spoustu návštěvníků Tanzanie mine bez povšimnutí a co nejrychleji se vydá do kráteru Ngorongoro, nebo do Serengeti. Když připravujeme individuální cesty na safari v Tanzanii pro naše klienty, snažíme se je přesvědčit, že návštěva Tarangire opravdu stojí za to. A po návratu z cesty jsou vždy velmi rádi, že Tarangire navštívili. 

Tanzanie_Tarangire_family safari

Je vhodné cestovat na safari s dětmi?

Plánujete rodinnou dovolenou a zvažujete, zda je safari vhodné i pro děti? Safari může být nejen nezapomenutelným dobrodružstvím, ale také skvělou příležitostí k učení a poznávání přírody. Především pro děti starší 8 let může být taková cesta fascinující a obohacující zážitek. Pojďme se podívat, proč byste měli zvážit safari s dětmi a jak vám cestovní kancelář Marco Polo zajistí bezpečnou a pohodlnou cestu.

Zájezdy

loading