facebook

Vyšlápnout 2200 schodů na Machu Picchu Mountain stojí za to

Pokud si chcete pořídit nádherný snímek pevnosti Machu Picchu, musíte se vyšplhat na sousední horu Machu Picchu Mountain. Určitě to udělejte. Dá to zabrat, ale nádherný výhled (pokud nebude mlha) vás odmění.

Bez výstupu na Machu Picchu Mountain není návštěva kompletní

Snažím se na Machu Picchu Mountain vylákat každého klienta, kterého přivedu do oblasti Machu Picchu. A jsem pyšný na to, že se mi to v poslední době daří. Dosud toho nikdo nelitoval, i když k dosažení vrcholu museli zdolat více než 2200 schodů. Ten pohled do údolí určitě stojí za námahu.

Nic není, jak bývalo

Ještě před pár lety se po schodech na kopec vydávalo jen pár lidí denně. Masový zájem o Machu Picchu ale vyvolal i velký zájem o výstup na oba vrcholy v okolí, ze kterých je nádherný výhled na památku. Turistů se najednou drápalo na vrchol tolik, že si začali vzájemně překážet. Musela přijít regulace. Bez předchozí rezervace už se na vrchol nevydáte.Nic není, jak bývalo. 

Extrémní zájem o návštěvu památky přinutil úřady k hledání řešení, které by zachovalo určitou kulturu návštěvy a zabránilo devastaci. V současné době platí nové pravidlo. Můžete si zakoupit vstupenku buď na dopoledne, nebo na odpoledne a musíte dodržet čas návštěvy. Ke vstupence musíte mít platný pas. Zvýšil se počet strážců v areálu, jsou celkem nevrlí a neakceptují jakékoli narušení místních pravidel. Pro výstup na Machu Picchu Mountain doporučuji zakoupit dopolední vstupenku a být už na půl sedmou ráno u vstupu do areálu.

Raději brzo ráno, dokud tolik nepraží slunce

Vyrážíme pokaždé brzy ráno (brána se otevírá v 7:00), abychom šli co nejdéle bez doprovodu pražícího slunce. I tak se jde jen zvolna a s přibývající nadmořskou výškou a strmostí schodiště začínají někteří litovat, že se nechali k výstupu zlákat. Posadí se na kamenné schody a snaží se naznačit, že končí, že to otáčí a jdou dolů. Nakonec se ale zvednou a ujdou dalších 30 nebo 50 schodů. Budou na vrcholu až dlouho po 9. hodině, ale budou tam!

Kdo moc chvátá, stejně bude čekat

Jiní se hrnou do kopce, jako by se nechumelilo. Nezávisle na věku. Ti dorazí na vrcholek hory kolem půl deváté a budou zklamáni a v šoku. Vrcholek hory bude totálně v mlze a nic nebude nasvědčovat tomu, že by se někdy mohl otevřít vyhlášený pohled do údolí. Když už ti rychlí začínají propadat skepsi, vyškrábou se na vrchol i ti pomalí a slunce, které mezitím ohřálo vzduch nad mlhou, začne mlhu trhat na kusy. Sem tam se objeví skulinka, kterou někdo zahlédne kousíček areálu, a všude kolem se ozve vzdychání. Jenže pak mlha zabojuje a všechno sevře tvrdě do svých rukou.

Půl desátá přináší velkou radost (většinou)

Nakonec kolem půl desáté mlha ustoupí a všem se otevře úchvatný pohled, kvůli kterému tuhle štrapáci podstoupili.

Cesta dolů je nakonec horší

Koho bolí kolena, bude při sestupu hodně trpět. Schody mají různou výšku a některé jsou velmi úzké a vysoké. Musíte z nich skoro skočit nebo se hodně hluboko zhoupnout. A to většinou dost bolí. Není ale třeba nikam chvátat. Po cestě je tolik nádherných výhledů, že se můžete zastavit a vychutnávat si okolní krajinu.

Upozornění

Počet návštěvníků, kteří mohou vystoupit na Machu Picchu Mountain, je omezen a navíc rozdělen do časových úseků. Je třeba si místo a čas zajistit dopředu.

 

Sdílení

Poslední články

Jaz Little Venice Golf Resort_egypt_ain sohkna

Proč se vydat na golf do Egypta?

Golf v Egyptě se stal oblíbenou volbou pro hráče z celého světa, a to nejen díky kvalitním golfovým hřištím, ale také díky příznivému klimatu, které je v období od října do dubna ideální pro hru. Proč jet na golf do Egypta právě v tomto období? Počasí je příjemně teplé, teploty se pohybují mezi 20 až 25 °C, což vytváří ideální podmínky pro hru bez extrémních vedrů, které panují v letních měsících. Zatímco v Evropě je zimní sezóna v plném proudu, Egypt nabízí golfistům sluneční paprsky a možnost zahrát si na skvěle udržovaných hřištích.

Rwanda_Vulcanoes_guareza zlatá

Volcanoes - národní park ve Rwandě - informace

Národní park Volcanoes, známý svou úchvatnou přírodní krásou a bohatou biodiverzitou, je jednou z nejvýznamnějších turistických destinací ve Rwandě. Tento park, nacházející se v severozápadní části země, je součástí širší oblasti Virunga, která zahrnuje sopky Virunga a zasahuje také do Ugandy a Demokratické republiky Kongo. Národní park Volcanoes je pravděpodobně nejlepším místem na světě pro pozorování ohrožených goril horských. Právě zde Dian Fosseyová před desítkami let zahájila habituaci těchto něžných obrů. Mezi další aktivity v parku patří trekking za tzv. zlatými opicemi (Guareza zlatá), výšlap do bývalého tábora Dian Fosseyové a několik náročných výstupů na sopečné vrcholy.

Rwanda_Nyungwe

Přehled národních parků ve Rwandě

Rwanda, známá jako "Země tisíce kopců", se stává stále oblíbenější destinací pro turisty toužící po nezapomenutelném safari. Tato malá, ale bohatá země v srdci Afriky nabízí úchvatné přírodní krásy, bohatou biodiverzitu a jedinečnou možnost setkat se s některými z nejohroženějších druhů zvířat na světě. V tomto blogu vám představíme hlavní národní parky Rwandy, vysvětlíme, proč je Rwanda rájem safari, a poskytneme praktické informace pro plánování vaší cesty do této fascinující země.

Rwanda_Vulcanoes_gorila

Objevte Rwandu: Skrytý klenot Afriky

Pohled do očí horské gorily je zážitek, který se naskytne jen jednou za život. Rwanda toho však nabízí mnohem víc. Rwanda, známá jako "Země tisíce kopců", je skutečným skrytým klenotem Afriky, který čeká na své objevení. Tento úchvatný poznávací zájezd do Rwandy vás zavede do srdce této fascinující země, kde prožijete nezapomenutelné dobrodružství plné přírodních krás, fascinující historie a bohaté kultury. S naším zkušeným průvodcem se vydáte na cestu, která vám odhalí to nejlepší, co Rwanda nabízí. Cesta do Rwandy vám připraví krásné zážitky a díky ní poznáte jeden autentický africký stát. 

Zájezdy

loading