facebook

Přehled safari parků v Ugandě

Uganda je skvělou destinací pro pozorování divoké zvěře v pralese i savaně.

Určitě si nenechte ujít trekking za gorilami v národních parcích Bwindi Impenetrable nebo Mgahinga Gorilla, zatímco šimpanze můžete snadno spatřit v národním parku Kibale a na několika dalších místech. Národní parky Queen Elizabeth a Murchison Falls nabízejí nádherná safari v savaně s dobrým pozorováním divoké zvěře, stejně jako vzdálenější národní park Kidepo Valley.

 

Národní parky v Ugandě jsou specifické především svým bohatým a rozmanitým ekosystémem. Tato rozmanitost zahrnuje například hory, pralesy, savany, řeky a jezera, což dává národním parkům v Ugandě zvláštní charakter. V některých parkách můžete vidět některé z nejohroženějších druhů zvířat na světě, jako jsou horské gorily, které žijí v Národním parku Bwindi Impenetrable a Mgahinga Gorilla, nebo šimpanzi v Národním parku Kibale.

 

Další zvláštností národních parků v Ugandě je, že se v mnoha z nich provádí úspěšné programy na ochranu zvířat a obnovu jejich přirozeného prostředí. To zahrnuje například programy na ochranu goril, slonů a dalších velkých savců, kteří jsou ohroženi pytláctvím a ztrátou přirozeného prostředí.
 

Kromě toho jsou národní parky v Ugandě také vynikajícím místem pro pozorování ptáků. Uganda má více než 1 000 druhů ptáků, což je více než v jakékoliv jiné africké zemi. Národní parky v Ugandě nabízejí mnoho příležitostí pro pozorování vzácných a krásných druhů ptáků, včetně turaků, kolibříků a jeřábů.

Celkově jsou národní parky v Ugandě důležitým přírodním dědictvím a turistickou atrakcí, která přitahuje milovníky přírody a ochrany životního prostředí z celého světa.
Uganda má celkem 10 národních parků. Jsou to:
 

Národní park Bwindi Impenetrable
Národní park Kibale
Národní park Kidepo Valley
Národní park Lake Mburo
Národní park Mgahinga Gorilla
Národní park Mount Elgon
Národní park Murchison Falls
Národní park Queen Elizabeth
Národní park Rwenzori Mountains
Národní park Semuliki

Tyto parky nabízejí pestrou škálu přírodních krás a jsou domovem mnoha ohrožených druhů zvířat, jako jsou gorily, sloni, lvové, gepardi a mnoho dalších.

Plusy safari v Ugandě

Jedno z mála míst, kde lze spatřit ohrožené horské gorily.

Spojte pozorování primátů s klasickým safari v savaně

Dobrá rovnováha mezi aktivitami ve vozidle, na lodi a pěšky

Vynikající pozorování ptáků

Krásné scenérie

Mínusy safari v Ugandě

Velká pětka není tak snadno k vidění jako v některých jiných safari zemích

Relativně dlouhá doba jízdy mezi parky po špatných silnicích

 

Sdílení

Poslední články

Tanzanie_Ngorongoro

Kolik stojí safari v Tanzanii?

Kolik stojí safari v Tanzanii?

Zdá se to být jednoduchou otázkou, ale safari není rohlík v supermarketu. Cena safari (nejen v Tanzanii) se skládá s mnoha položek a každá z nich má mnoho vrstev, které se na konci sčítají a vytváří odpověď na otázku: Kolik stojí safari v Tanzanii?

Pokusím se udělat stručný návod k použití – stejně ale doporučuji si safari nechat připravit odborníky, protože pak bude váš zážitek opravdu skvělý, ne jen průměrný. 

Oblasti, které musíte brát v potaz, jsou: Letenka, ubytování, výběr parků, výběr auta, velikost skupiny atd.

Tanzanie_Serengeti_zebry

Kam na safari v Tanzanii?

Tanzanie má přes 30 národních parků a chráněných území. Některé z nich jsou tak rozsáhlé, že byste v nich museli být mnoho dnů, abyste je poznali podrobně. 

Kam tedy na safari v Tanzanii?

Můj blog vám pomůže ve výběru těch správných míst a moc rádi vám sestavíme nejlepší cestu na safari.

Než si odpovíte na tuto otázku, odpovězte si nejdříve na dvě další: Jedu na safari poprvé v životě, nebo už mám se safari zkušenost? Je pro mne safari v Tanzanii v Tanzanii hlavní částí dovolené, nebo je to doplněk k dovolené na Zanzibaru?
 

Kena_Taita Hills

Taita Hills - chráněné území v Keni - informace

"Objevujte divočinu a kouzlo Taita Hills!"

Taita Hills je název pohoří nacházejícího se v jihovýchodní Keni, nedaleko hranic se Tanzanií. Tato oblast je součástí většího ekosystému známého jako Tsavo, který se skládá z dvou národních parků, Tsavo East a Tsavo West. Taita Hills jsou součástí Tsavo West National Park.

Pohoří Taita Hills se nachází přibližně 200 kilometrů východně od Nairobi, hlavního města Keni. Jejich nejvyšší vrchol dosahuje výšky kolem 2 200 metrů nad mořem. Taita Hills jsou charakteristické svou zelenou krajinou, která je tvořena převážně tropickými lesy, horskými loukami a bujnou vegetací. 

Thajsko_Koh Lipe

Dovolená v Thajsku - ostrov Koh Lipe

"Koh Lipe - Křišťálové vody, bílý písek, absolutní relaxace."

Koh Lipe je tichý ráj v Andamanském moři. Svojí tropickou krásou, azurovými vodami a bílými plážemi, láká návštěvníky ze všech koutů světa. Ostrov nabízí šnorchlování a potápění v korálových útesech, kde se setkáte s úchvatným podmořským životem. Relaxujte na pláži, pozorujte západy slunce a užívejte si nekonečný klid. Koh Lipe je známý svou klidnou atmosférou a přátelským prostředím. Objevte jeho barefoot luxus v pohodlných plážových chatkách nebo luxusních resortech. To vše vytváří dokonalou dovolenou v Thajsku, kde se váš stres rozplyne a vy se propadnete do nekonečného klidu. 

Zájezdy

Expedice v náklaďáku nejen za gorilami s anglickým průvodcem -  -

Expedice v náklaďáku nejen za gorilami s anglickým průvodcem

12  /   od 63 500
Safari v Ugandě - Cesta za gorilami s českým průvodcem -  -

Safari v Ugandě - Cesta za gorilami s českým průvodcem

8  /   od 85 900
loading